LŠ: Sarajlije nisu mogle do iznenađenja!

Kvalifikacije za Ligu šampiona za najbolju ekipu iz BiH okončane su u Poljskoj. Fudbaleri Sarajeva, nakon neuspjeha u prvom meču od Leha na "Koševu" 0:2, doživjeli su minimalan poraz u revanšu, čime je završen nastup na evropskoj sceni.

Fudbal 23.07.2015 | 11:20
LŠ: Sarajlije nisu mogle do iznenađenja!

Sarajevo je u Poznanju palo "bez ispaljenog metka".

Tim Dženana Uščuplića pružio je veoma blijedo izdanje na stadionu INEA, na čijim tribinama je bio i selektor Reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević, ali teško da popularni Meša može biti zadovoljan onim što je vidio.

Sve vrijedno pomena na ovom meču viđeno je na samom otvaranju susreta. Beri Daglas već u petom minutu postigao je efektan pogodak iz slobodnog udarca i tako srušio sve nade Sarajlija da mogu izboriti plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i dvomeč sa švajcarskim velikanom Bazelom.

Od tog trenutka kao da se nije ni igralo. Poljaci su preostalih 85 minuta igrali onoliko koliko im je potrebno, dok fudbaleri šampiona BiH kao da su se već tada predali, svjesni da ne mogu postići tri pogotka koja su im bila potrebna za prolaz dalje.

Ipak, mogli su fudbaleri u bordo dresovima da pokažu bar malo volje i želje za pozitivan rezultat, ali su u potpunosti razočarali oko stotinu svojih navijača koji su na tribine ušli tek u finišu prvog poluvremena.

Svega par poluprilika, koje je bez problema osujetio golman Leha Jasmin Burić, premalo su za ekipu šampiona jedne države, koji se bori za najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

Komentari / 0

Ostavite komentar