Sarajlije pred revanš sa Lehom: Nema predaje!

Bordo tim se ne predaje pred revanš u Poznanju, iako poljski Leh imao velikih 2:0 sa Koševa.

Fudbal 22.07.2015 | 17:00
Sarajlije pred revanš sa Lehom: Nema predaje!

Veliku prednost ostvarili su Poljaci u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali Sarajevo se ne predaje.

U revanšu na INEA stadinu u Poznanju večeras će pokušati da odigraju što bolje i uz malo sreće, koja će im biti potrebna, da nadoknade dva gola minusa.

"Poslije utakmice u Sarajevu sam rekao da su naše šanse svedene na minimum, mada se ne predajemo niti jednog trenutka. Imali smo lijepo iskustvo prošle godine, gdje smo sve utakmice na internacionalnoj sceni kući izgubili, ali smo na strani pravili dobre rezultate. Nemamo razloga da se predajemo. Svi igrači koji su prijavljeni za Ligu šampiona su u konkurenciji za utakmicu. Svi su spremni i željni da istrče na teren", rekao je trener Sarajeva Dženan Uščuplić.

Kapiten Ivan Tatomirović, istakao je dobar karakter ekipe, koja se u prošlosti znala vratiti poslije rezultatskog zaostatka.

"Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo od puta za utakmicu. Želimo da odigramo sutra jednu fantastičnu utakmicu. Sigurno je da utakmica Lecha u okviru lige, gdje su zabilježili negativan rezultat ulijeva dodatnu dozu samopouzdanja kod nas. Međutim, dodatno smo optimistični jer smo vidjeli s čim oni raspolažu na Koševu, bez obzira na dva naivno primljena gola. Upoznali smo se dobro sa Lehom na utakmici na Koševu", rekao je Tatomirović i dodao:

"Sarajevo se borilo protiv ružne tradicije kluba u Evropi. Napravili smo fantastične uspjehe u posljednjem periodu, a prošle godine smo dva puta bili pred eliminacijom na našem stadionu, ali smo u gostima pobjeđivali i to visokim rezultatom. To je naša zvijezda vodilja i tako svaki igrač treba da razmišlja. Nikada nije gotovo i imamo šansi sutra, ali je pitanje nas i naših glava kako ćemo ući u utakmicu."

Prvotimac Haris Duljević je rekao da će igrači uraditi sve kako bi ostvarili pozitivan rezultat.

"Želim da odigramo dobru utakmicu. Greške moramo smanjini na minimum i uz maksimalno zalaganje možemo ostvariti dobar rezultat. Veliki broj gledalaca može biti samo dodatni motiv", rekao je Duljević.

Komentari / 0

Ostavite komentar