Najplaćeniji eSportista zaradio 1,25 miliona dolara

Stvari bi se mogle u mnogome promeniti nakon The International 2015 turnira sa nagradnim fondom od preko 15 miliona dolara, pa je za sada dobra prilika da proverimo kakva je situacija sa najplaćenijim eSportistima za sada. Ukoliko ne pratite industriju, verovatno ćete biti iznenađeni onim što ćete saznati.

Informacione tehnologije 22.07.2015 | 16:00
Najplaćeniji eSportista zaradio 1,25 miliona dolara

Prvih pet mesta drži pet kineza (počinje kao vic) koji ujedno igraju Dotu 2. Prvi od njih, Chen Zhihao sa nadimkom Hao koji igra za Newbie tim, drži prvo mesto sa 1,24 miliona dolara a sa minimalnom razlikom prate ga sunarodnici xiao8, Banana, SanSheng i Mu. Potom, takođe iz Dote 2, od 6 do 10. mesta nalaze se Puppey, Universe, ppd, Dendi i XBOCT sa duplo manjom zaradom i “šarenim” zemljama porekla – Estonija, SAD, Ukrajina. Tek na 11. mestu nalazi se igrač iz Koreje – Jae Dong Lee koji ima zaradu od skoro 600.000 dolara i igra StarCraft. Potom opet 10 mesta DOTA igrača pa Young Ho Lee iz Koreje koji igra StarCraft.

Situacija se ponavlja i nadalje – grupa DOTA 2 igrača pa jedan StarCraft igrač, sve do pozicije 29. na kojoj se nalazi Johnathan Wendel poznatiji kao Fatal1ty, kojeg se sećaju stariji gameri i koji je inkasirao nešto ispod pola miliona dolara, a glavna igra je Painkiller. Tek na poziciji 45. nalazi se prvi Counter Strike igrač i to f0rest iz Švedske koji je inkasirao 350.000 dolara, na mestu 55. je prvi igrač iz League of Legends, da bi u prvih 100 bilo i igrača iz SMITE i Call of Duty, Halo 4, Warcraft 3.

Stoga, deco, ako želite da zaradite najviše, vežbajte DOTA 2!

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar