Најплаћенији еСпортиста зарадио 1,25 милиона долара

Ствари би се могле у многоме променити након Тхе Интернатионал 2015 турнира са наградним фондом од преко 15 милиона долара, па је за сада добра прилика да проверимо каква је ситуација са најплаћенијим еСпортистима за сада. Уколико не пратите индустрију, вероватно ћете бити изненађени оним што ћете сазнати.

Информационе технологије 22.07.2015 | 16:00
Најплаћенији еСпортиста зарадио 1,25 милиона долара

Првих пет места држи пет кинеза (почиње као виц) који уједно играју Доту 2. Први од њих, Цхен Зхихао са надимком Хао који игра за Неwбие тим, држи прво место са 1,24 милиона долара а са минималном разликом прате га сународници xиао8, Банана, СанСхенг и Му. Потом, такође из Доте 2, од 6 до 10. места налазе се Пуппеy, Универсе, ппд, Денди и XБОЦТ са дупло мањом зарадом и “шареним” земљама порекла – Естонија, САД, Украјина. Тек на 11. месту налази се играч из Кореје – Јае Донг Лее који има зараду од скоро 600.000 долара и игра СтарЦрафт. Потом опет 10 места ДОТА играча па Yоунг Хо Лее из Кореје који игра СтарЦрафт.

Ситуација се понавља и надаље – група ДОТА 2 играча па један СтарЦрафт играч, све до позиције 29. на којој се налази Јохнатхан Wендел познатији као Фатал1тy, којег се сећају старији гамери и који је инкасирао нешто испод пола милиона долара, а главна игра је Паинкиллер. Тек на позицији 45. налази се први Цоунтер Стрике играч и то ф0рест из Шведске који је инкасирао 350.000 долара, на месту 55. је први играч из Леагуе оф Легендс, да би у првих 100 било и играча из СМИТЕ и Цалл оф Дутy, Хало 4, Wарцрафт 3.

Стога, децо, ако желите да зарадите највише, вежбајте ДОТА 2!

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар