Briž prodao golmana - dovodi Rajkovića?!

Belgijski klub prodao je Valensiji svog prvog golmana za sedam miliona evra. Da li to znači i selidbu kapitena Zvezde na Jan Brejdel stadion?

Fudbal 22.07.2015 | 20:00
Briž prodao golmana - dovodi Rajkovića?!

U višemesečnom nagađanju imena novog kluba Predraga Rajkovića (20), Briž je praktično sve vreme bio neizostavan kandidat za narednu stanicu najboljeg U-20 golmana na svetu.

Nedeljama i nedeljama spekulisano je da će belgijski klub poslati zvaničnu ponudu čim proda svog prvog čuvara mreže, Metjua Rajana (23). Ovog utorka, Australijanac je zvanično napustio Briž.

Rajan je danas, na stadionu Mestalja, promovisan u novog golmana Valensije. Potpisao je šestogodišnji ugovor, a u 18.30 časova prvi put je i trenirao sa novim saigračima.

"Veoma sam srećan što sam prešao u tako veliki klub kao što je Valensija. Znam da je ovo institucija u svetskim okvirima, kao i da je ovaj transfer veliki korak u mojoj karijeri. Naravno, pratio sam Valensiju u Primeri prošle sezone, imali su ekipu punu fantastičnih igrača i zauzeli četvrtu poziciju. Sada nam je glavni cilj da se plasiramo u Ligu šampiona", rekao je novi čuvar mreže "slepih miševa".

"AS" je otkrio da je Briž prodajom najboljeg golmana belgijske lige zaradio sedam miliona evra. Da li su se tim transferom otvorila vrata za Rajkovića? Brzo bi moglo da bude poznato.

Ovog leta, već je spekulisano i da je Milan nudio tri miliona evra za perspektivnog golmana Zvezde, koji u danima koji predstoje sigurno neće najviše misliti o transferu, već o učešću na svečanoj ceremoniji žreba za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018.

Uz Rajkovića, u Sank Peterburgu će kuglice izvlačiti i brazilac Ronaldo.

Komentari / 0

Ostavite komentar