Atentatorka na Beka plakala zbog pritvora

Maja Adrovac zaplakala je kad joj je tužilac saopštio da je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju ubistva Milana Beka.

Srbija 20.07.2015 | 21:35
Atentatorka na Beka plakala zbog pritvora

- Molila je da je pusti jer ima dvoje male dece, ćerku od godinu dana i sina od sedam godina, te treba da brine o njima. Međutim, Maja nije odgovorila na pitanje ko je želeo smrt Beka i ko je sve učestvovao u atentatu - kaže izvor iz istrage.

Maji Adrovac određen je pritvor do 30 dana zbog krivičnog dela pokušaj ubistva, a za ovo delo predviđena je kazna do 10 godina zatvora.

Inače, lepotica iz kriminalne grupe u toku saslušanja uporno je tvrdila da je na dan atentata na Beka, 14. novembra prošle godine, bila sa suprugom Ivanom zbog smrtnog slučaja u porodici.

- Rekla je da je bila kod porodice njegovog ujaka u Kaluđerici, koji je tog dana preminuo i da će zvati rodbinu kao svedoke da potvrde da su bili tamo. I dalje je tvrdila da u životu nije pipnula oružje ili municiju jer se tereti da su na čaurama metaka iz kojih je pucano na Beka nađeni njeni DNK tragovi - priča izvor i dodaje da policija ozbiljno radi na ovom slučaju, te da će uskoro biti uhapšena cela grupa.

- Prikupljamo dokaze, hapšenje Maje Adrovac je početak rešavanja ovog slučaja. Pored njenih saučesnika, najvažnije je da se otkrije nalogodavac. Policija više neće dozvoliti curenje informacija u javnost, jer su dosad mnoge bile neistinite ili su štetile istrazi - kaže sagovornik.

Komšije šokirane

Ministar Nebojša Stefanović rekao je juče da policija posle hapšenja osumnjičene za pokušaj ubistva Beka radi na rasvetljavanju tog slučaja.

- Istina je da nam je veoma stalo da ovaj slučaj dovedemo do kraja, da pokažemo sve što je bilo, naravno da nađemo sve saučesnike i otkrijemo celu istinu o tom slučaju - kazao je Stefanović.

Kako se saznaje, kao svedoci u ovom slučaju biće pozvani baštovan Milana Beka, njegov vozač i jedan očevidac. Beko je u subotu već saslušan u beogradskoj policiji.

Komšije Maje Adrovac, koja je živela u stanu na Vračaru, šokirane su posle njenog hapšenja.

- Svakodnevno smo viđali i nju i njenog supruga. Živeli su tu u blizini njenog kafića „Angolo“. Prošle nedelje smo je videli kako se šeta ispred, nije nam delovala zabrinuto. Nedavno su u lokalu proslavili prvi rođendan detetu - kažu komšije.

Oni dodaju da je Maja pomagala radnicima u kafiću.

Deca sa bakom

- Sedela je s njima svakog dana. Kad su prošle nedelje zatvorili kafić, svi smo pomislili da će ga renovirati - navodi komšinica porodice Adrovac.

Ona dodaje da je Maja tu živela sa suprugom i dvoje dece.

- Bili su fini i ljubazni. Ni na kraj pameti nam nije bilo da se bave nekim sumnjivim poslovima. S decom je ostala njena majka - ispričala nam je komšinica.

Pobegao iz zemlje
SUMNJIVI POSLOVI MUŽA

Majin muž Ivan Adrovac prošle nedelje pobegao je iz Srbije i, kako saznajemo, nalazi se na drugom kontinentu. On se dovodi se u vezu sa „zemunskog klana“, kao i sa pljačkama grupe „Pink Panter“.

- Maja ga je štitila i pružala mu alibi. Istraga treba da utvrdi da li su njen suprug i brat umešani u napad na Beka - priča sagovornik.

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

focak

20.07.2015 20:10

Beko ima I bastovana I vozaca I....sta jos ? Beko I Adrovac, cudna prezimena za Srbiju ??? Al sigurno su svi posteni...!

ODGOVORITE