LŠ: Sarajevo otišlo u Poljsku po čudo!

Fudbaleri Sarajeva otputovali u Poznanj gdje će pokušati da nadoknade 0:2 iz prvog meča sa Lehom.

Fudbal 20.07.2015 | 17:00
LŠ: Sarajevo otišlo u Poljsku po čudo!

Težak zadatak za fudbalere Sarajeva. Ekipa Dženana Uščuplića mora da nadoknadi minus od dva gola iz prve utakmcie na Koševu.

Bordo ekspedicija u ponedjeljak je sa sarajevskog aerodroma otputovala u Poznanj, gdje će u srijedu od 20.45 igrati revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Put do odredišta prošao je u redu, ostaje da se vidi, da li igrači Sarajeva imaju dovoljno snage, volje i kvaliteta da preokrenu rezultat protiv Leha.

Nada u svojevrsno čudo, naravno, još nije izgubljena.

"U Poznanj ne idemo na izlet. Maksimalno smo koncentrisani, želimo pružiti bolju igru nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici. S obzirom na kvalitet koji posjeduje naš tim, siguran sam da ćemo to i učiniti", rekao je sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković.

On je istakao da je poraz na Koševu bio prilično nesrećan.

"Poklonili smo Lehu oba gola. Kod prvog gola imali smo peh da je stoper Milan Stepanov bio izvan terena. Valjda nas maler neće pratiti i u revanšu. Leh nije nepobjediv, pokazao je to i Pogon u subotu (poraz Leha u prvenstvu 1:2, op.a.). Imamo kasetu s tog meča i igru Leha su već analizirali u našem stručnom štabu. Istina, Leh nije nastupio u najjačem sastavu, ali to ne mijenja odnios kakav mora imati naš tim u srijedu u Poznanju. Mnogo više truda zalaganja, borbe i koncentracije preduslov je za uspjeh", istakao je Ibraković.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

marijan

20.07.2015 16:58

Ko ode po cudo dobije obicno po glavi nezaposlenog stanovnika iznenadjenje.

ODGOVORITE