Generalu Đukiću se treba suditi u Srbiji

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta zatražio je od Ministarstva pravde, Ministarstva spoljnih poslova i Tužilaštva za ratne zločine da se angažuju da se general Borislav Đukić izruči Srbiji i da mu se sudi pred Većem za ratne zločine u Beogradu.

Region 20.07.2015 | 10:12
Generalu Đukiću se treba suditi u Srbiji

Linta je od nadležnih u Crnoj Gori zatražio da odbiju hrvatski zahtev za izručenje generala Đukića i izruče ga srpskim vlastima.

Hapšenje srpskog generala u penziji u Crnoj Gori, po poternici Hrvatske, Linta vidi kao nastavak dugogodišnje hrvatske politike zastrašivanja proteranih Srba.

- Činjenice pokazuju da suđenje u Hrvatskoj ne bi bilo fer i pošteno, jer hrvatsko pravosuđe nije ni nezavisno, ni profesionalno, već je etnički motivisano i u službi cementiranja etničkog čišćenja Srba - naveo je Linta u pisanoj izjavi medijima.

Kako navodi, Hrvatska ima pravo da prati sudski proces koji bi se vodio u Srbiji i da dostavlja eventualne dokaze protiv generala Đukića.

Hrvatska, kako tvrdi, nastoji da konstantnim hapšenjima Srba, od kojih velika većina nije počinila krivično delo, potvrdi lažnu tezu da su Hrvati žrtve i oslobodioci, a da je srpska strana zločinačka, koja je vodila agresorski rat.

- Hrvatska nastoji da prognanim Srbima ograniči slobodu kretanja i da ih odvrati od povratka u mesta odakle su protjerani pre 20, 25 godina - naveo je Linta.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ličanin

20.07.2015 08:18

Ne radi se o zastrašivanju nego staroj doktrini da je napad najbolja odbrana. Zločinačka organizacija bi još i da sudi nekome, a protjerali su više od 500,000 ljudi sa njihovih ognjišta. Srbi su vlasnici 50% grunta u takozvanoj Hrvatskoj. Moj savjet im je da ne prodaju tu zemlju!

ODGOVORITE
Name

Zanimljivo

20.07.2015 10:19

Sta ti znaci ovo (takozvanoj) Hevatskoj? Jeli drzava Hrvatska ili tako zvana?

ODGOVORITE