Počela rasprodaja Bobar banke

Na stečajnoj licitaciji imovine bijeljinske Bobar banke od ponuđenih deset vozila prodata su samo četiri, od kojih je najskuplje plaćen audi Q7 2006. godište sa 18.735 KM.

Republika Srpska 17.07.2015 | 19:36
Počela rasprodaja Bobar banke

Škoda oktavija (2013.) je prodata za 15.111 KM, a druga starija 10 godina za 4.511 KM, dok je traktor plaćen 5.833 KM.

Savjetnik likvidacionog upravnika i predsjednik Komisije za javnu prodaju Savo Ševaljević rekao je da su se javila 22 ponuđača, od kojih četvorica ponuđača nisu ispunili uslove, jer nisu poslali zapečaćene koverte putem pošte, već direktno na protokol.

„Nismo iznenađeni činjenicom da se za nekretnine danas nisu javili ponuđači, jer tu postoji taktika. Ukoliko jedna licitacija propadne, onda na drugoj licitaciji se nudi 50 odsto manja prodajna cijena, na trećoj licitaciji se ponuđene nekretnine nude za trećinu ponuđene cijene“, izjavio je Ševaljević.

On je naglasio da će na sljedećoj licitaciji biti ponuđen izuzetno mali popust za ponuđena vozila i nekretnine, jer je imovina realno procijenjena.

Novac koji bude naplaćen prodajom pomenutih motornih vozila ide u likvidacionu masu iz koje će biti namirivani povjerioci. U narednim mjesecima biće nastavljena prodaja imovine Bobar banke koja se nalazi u Bijeljini, Banjaluci, Trebinju, Palama, Bileći i Doboju.

(Kapital)

Komentari / 0

Ostavite komentar