Odlučeno: Rajković prvi golman reprezentacije Srbije!

FSS ga šalje na žreb za Mundijal! Predrag Rajković će čuvati gol seniorskog tima Srbije u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

Fudbal 17.07.2015 | 13:40
Odlučeno: Rajković prvi golman reprezentacije Srbije!

Tu odluku je praktično doneo Fudbalski savez Srbije zajedno sa selektorom i stručnim štabom, a najbolji primer za to je što će mladi golman biti deo srpske delegacije na žrebu za Svetsko prvenstvo u Sankt Petersburgu 25. jula.

Naravno, Srbija želi da sa ponosom u Rusiji predstavi uspeh svoje omladinske selekcije i osvajanje šampionata sveta. Takođe činjenica da je Rajković proglašen za najboljeg golmana daje njegovom prisustvu dodatno na težini kada je srpski fudbal u pitanju.

Međutim izvesno je da će Rajković preuzeti i „jedinicu" Srbije u narednim mečevima. Možda već u preostalim kvalifakcionim mečevima, a sasvim sigurno u kvalifikacijama za Mundijal 2020. godine.

U FSS još žele da procene da li mladog golmana treba izlagati pritisku koji nosi meč u Albaniji, mada je on pokazao da bez obzira na pritisak odlično brani pa neće biti iznenađenje ako stane među stative i u Elbasanu.

Inače, Rajković je dobio dve karte za svečanu ceremoniju u Rusiji, a u znak zahvalnosti odlučio je da sa njim u palatu Konstantinovski kraj Petrograda putuje Srđan Maksimović trener golmana u Crvenoj zvezdi.

Sa popularnim Maksom Rajković već dve godine uspešno sarađuje i on je značajno doprineo njegovom napretku sve do nacionalnog tima.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

storibn

17.07.2015 13:33

Napokon nešto pametno uradjeno u "A" selekciji.

ODGOVORITE