Van Persi: Hvala svima, sem Van Galu!

Doskorašnji fudbaler Mančester Junajteda Robin van Persi zahvalio se svima u ‘Crvenim đavolima’ sem menadžeru Luju van Galu pre odlaska u Fenerbahče.

Fudbal 17.07.2015 | 08:00
Van Persi: Hvala svima, sem Van Galu!

Očekivalo se da će Van Persi i Van Gal sjajno funkcionisati na “Old Trafordu”, kao što je slučaj bio u reprezentaciji Holandije, međutim, napadač nije dobijao često priliku, pa njegov odlazak nikome nije predstavljao iznenađenje.

Holanđanin je u utorak predstavljen kao novi igrač Fenerbahčea, a iako Van Persi nije ni pominjao Van Gala, jasno je izostavljen sa liste ljudi kojima se zahvalio.

“S moje strane, nema nikakvih loših osećanja zbog svega što se desilo. Takav je fudbal, takav je život. Imao sam sjajan susret sa igračima pre nego što sam stigao u Istanbul i osećaj je bio poseban. Videlo se da svi cene moje vreme provedeno tamo i to mi je važno. Cenim rad izvršnog potpredsednika Eda Vudvorda, profesionalno se poneo po pitanju ovog transfera, pokazao je da je pravi gospodin. Ed, ako slušaš, hvala ti”, rekao je Van Persi.

Van Persi se takođe zahvalio navijačima Junajteda, ali i još jednom svom bivšem klubu Arsenalu, preko društvenih mreža. Ni tamo takođe nije pominjao Van Gala.

“Posle 11 sjajnih godina u Premijer ligi, prihvatio sam se novog izazova u Fenerbahlčeu. Hvala svim navijačima koji su me podržavali tokom godina. Hvala Arsenalu i hvala Mančester Junajtedu, želim vam sve najbolje”, poručio je Holanđanin.

Van Persi je u Junajted stigao 2012. godine i imao je sjajnu debitantsku sezonu, postigao je 30 golova, a klub je osvojio Premijer ligi pod vođstvom sera Aleksa Fergusona. Međutim, posle Fergusonovog odlaska, Holanđanin nije dobijao mnogo priliku, ni kod Dejvida Mojsa, ni kod Van Gala, a od početka ove godine je postigao samo dva gola, što dovoljno govori.

“Da budem iskren, znao sam da će ovaj trenutak doći. Čak sam se i privikao na tu ideju. Nije se to dešavalo od dana do dana, već sam se navikao, ali je to fudbal”, naglasio je Van Persi.

Komentari / 0

Ostavite komentar