Novak Đoković – sve podsjeća na 2011. godinu...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfovao je na Vimbldonu čime je ponovio uspeh iz 2011. i 2014. godine.

Tenis 15.07.2015 | 23:40
Novak Đoković – sve podsjeća na 2011. godinu...

Đoković je u izuzetno kvalitetnom finalu savladao Rodžera Federera rezultatom 7:6 (7-1), 6:7 (10-12), 6:4, 6:3.

Novak je upravo te 2011. godine prosto eksplodirao, osvojio 10 titula i na kraju je završio ukupnim skorom od 70 pobeda i 6 poraza.

Tu sezonu započeo je furioznom serijom od 42 uzastopna meča u kojima je slavio, pre poraza od Federera u polufinalu Rolan Garosa. Ipak, uspeo je da se vrati i potom trijumfuje na Vimbldonu, kao i na US openu nekoliko meseci kasnije.

Sada je situacija maltene ista, na sredini sezone ima učinak 48-3 – jedna od razlika jeste poraz u finalu, a ne polufinalu Gren slema u Parizu.

„Nema razloga da ne budem zadovoljan. Naprotiv, oduševljen sam uspesima koje sam postigao do sada. Da ste me kao 14-godišnjaka u Srbiji pitali da li bih potpisao ovo sa 28 sigurno bih odmah prihvatio. U nekoliko Gren slem finala sam mogao da pobedim. Ali, kao što sam i rekao, sve se dešava sa razlogom. Pokušavam da učim iz svakog iskustva i nastaviću to da radim. Imam 28 godina, dobro se osećam. Ne osećam se staro. Nadam se da imam ispred sebe još mnogo godina. Pokušaću da probijem svoje limite i da vidim koliko mogu da igram dugo na ovom nivou“, rekao je Đoković posle pobede nad Federerom.

Iako je gotovo čitav drugi deo 2011. propustio zbog umora i povrede međurebarnih mišića, ta godina smatra se jednom od najboljih u istoriji muškog tenisa.

Nema razloga da je ne ponovi i ove…

Komentari / 0

Ostavite komentar