Šofer zaspao, putnik uskočio da vozi kombi

Goran Mrđenović, koji se vraćao iz Grčke, morao je nakon dva incidenta da od vozača preuzme upravljanje kombijem agencije.

Srbija 15.07.2015 | 10:00
Šofer zaspao, putnik uskočio da vozi kombi

Sa još sedmoro putnika vraćao sam se u Beograd iz Polihrona na Halkidikiju u noći između 6. i 7. jula kombi prevozom agencije "Terra Travel". Sve je bilo u redu dok nismo prošli naplatnu rampu kod Niša. Tada sam primetio jer sam bio na suvozačevom mestu, da vozač počinje da krivuda na autoputu. Izgledalo je da mu se prispavalo, ali je on to poricao", priča za Blic Mrđenović. On tvrdi da se kod Paraćina desio prvi incident.

Putnici u agoniji

"Išli smo brzo ka vozilu koje je bilo ispred. Video sam da vozač ne koči, uplašeno sam viknuo njegovo ime. Zakočio je u poslednjem trenutku. Tada smo naterali vozača da stane na prvoj pumpi, da se odmori i popije kafu", priča Mrđenović.

On kaže da agonija putnika time nije završena jer su posle pauze od 30 minuta i kraće vožnje imali lakši udes.

"Naišli smo na preticajnu traku koja je bila zatvorena. Kombi je udario s leve strane u jedan od znakova koji su obeležavali zatvorenu traku. Na levom retrovizoru je puklo staklo. Vozač je i tad zaspao. Povišenim tonom sam mu rekao da stane",objašnjava Mrđenović. On kaže da je od vozača tražio da pozove agenciju i poručio mu da će on u suprotnom preuzeti volan. To se na kraju i desilo.

Kriva agencija

"Čak sam odvezao putnike na njihove adrese, a vozač je odvezao kombi do garaže", priča Mrđenović. Dodaje i da ne krivi vozača, već agenciju koja nije obezbedila uslove za prevoz.

Savo Tošić, direktor i suvlasnik "Terra Travel", kaže da će ispitati okolnosti pod kojima je vozač dao putniku da vozi.

"Imamo iznajmljene stanove za vozače u Grčkoj. Ovaj vozač se odmarao 36 sati pre puta. Otišao je na odmor i nije nas obavestio o incidentu. Suspendovan je i, kada se vrati, daće izjavu. Na vozilu nije bilo oštećenja, pa ni ono koje navodi putnik", tvrdi Tošić i dodaje da agencija ima dežurnu ekipu vozača koji preuzimaju vožnju u slučaju problema, ali da ih niko nije pozvao.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kratko i jasno

15.07.2015 08:55

"Terra Travel" treba odmah oduzeti dozvolu za rad i izbrisati iz sudskog registra.

ODGOVORITE