Dvojica od petorice uhapšenih islamisti

Osumnjičeni za pripremu terorističkih napada kod jezera Badovac, dvojica od petorice uhapšenih, pripadnici su ekstremističke grupe "Islamska država" i da su tokom 2013. i 2014. godine bili u ratnoj zoni u Siriji, piše danas prištinski list "Zeri".

Region 14.07.2015 | 10:05
Dvojica od petorice uhapšenih islamisti

Dnevnik navodi da je uhapšeni Besnik Latifi (38) iz Kosovske Mitrovice, u ratnoj zoni u Siriji bio dva puta, od 16. februara do 22. aprila 2013. godine, kao i od 30. oktobra 2013. do 16. aprila 2014 godine.

U istom vremenskom periodu bio je i drugi osmunjiceni Gazmend Halili (31), iz Ajvalije.

Halili se vratio iz Sirije na Kosovo i Metohiju maja 2014. godine i njih dvojica su sa Enis Latifijem iz Kosovske Mitrovice, Milazim Hadzijaj i Fehmi Musa uhapšeni u subotu, 11. jula, kod jezera Badovac, u jutarnjim satima, pišu "Zeri".

List prenosi da su sva jezera i fabrike vode dodatno angažovale mjere bezbjednosti na Kosovu, a eksperti hemije kažu da su šanse veoma male da se u bilo kojem jezeru na Kosmetu otruje voda bez upotrebe velikih kolicina toksičnih materja.

Načelnik Instituta za javno zdravlje Naser Ramadani potvrdio je u subotu za agenciju Kosovapres da voda u jezeru Badovac (Gračaničkom jezeru), iz kojeg se snabdijeva više od pola Prištine i Gračanica, nije zatrovana, a sve analize koje je uradio Institut za javno zdravlje pokazale su da je voda ispravna.

Snabdijevanje vodom za dio građana Prištine, Gračanice i okolnih sela, Čaglavice i Ajvalije kao i svih drugih koji se snabdijevaju iz Gračaničkog jezera preko prištinskog Vodovoda zbog sumnje da je voda zatrovana, bilo je obustavljeno zbog sumnje da su petorica, uhapšenih tog jutra koji se povezuju sa Islamskom državom, planirali da zatruju vodu o jezeru Badovac.

Komentari / 0

Ostavite komentar