Živković: Volim Partizan, a to nema cenu!

Mladi fudbaler Andrija Živković rekao je za Sport da ostaje u redovima srpskog šampiona jer voli Partizan.

Fudbal 13.07.2015 | 19:20
Živković: Volim Partizan, a to nema cenu!

Poslednjih nedelja spekulisalo se da će Živković napustiti Partizan, a posle sjajnih partija na SP za igrače do 20 godina pojavila se informacija da će potpisati za Čelsi.

Ipak, igrač je u dogovoru sa porodicom odlučio da ostane među ’crno-belima’.

"Bilo je svakakih napisa i nagađanja u medijima, te da idem, te da ostajem, da sam u Partizanu još kratko, ali ništa od toga nije bilo istina. Porodično smo seli, porazgovarali o svemu i doneli zajedničku odluku da ostajem, jer je Partizan moj prvi izbor. Volim klub, srećan sam u Humskoj i to nema cenu. Uveren sam da nisam pogrešio i da će predstojeći period biti uspešan za Partizan, kao i minula sezona, koja je donela titulu i Evropu“, rekao je Živković.

Mnogi mladi igrači žure u inostranstvo, neki nisu stigli ni do seniorskog tima, Živković želi da ide korak po korak, iako je ta odluka mnoge iznenađuje.

"Odrastao sam u Partizanu, doživeo mnogo lepih trenutaka, i u omladinskim kategorijama i u prvom timu. Praktično sam tek zagazio u profesionalne vode i smatram da u Humskoj imam sve što mi je neophodno da još napredujem. Zato je i odluka takva, za neke možda iznenađujuća, ali za mene nimalo."

Mnogi veliki klubovi bili su zaniteresovani da u svoje revoe dovedu talentovanog fudbalera.

"Istina, ali sam se trudio da se izolujem od svega toga i gužve koja se stvorila posle Svetskog prvenstva. Bilo je zaista milionskih ponuda, ali sam želeo da ostanem. Novac u ovom momentu nije prioritet, već neke sasvim druge stvari i sve se one tiču isključivo Partizana."

O ciljevima Partizana u narednoj sezoni Živković je skromno pričao, iako bi bio najsrećniji kada bi se crno-beli plasirali u Ligu šampiona.

"Iskreno da vam kažem, bio bih najsrećniji kada bismo ušli u grupnu fazu Lige šampiona. To bi bilo sjajno za Partizan, navijače, nas igrače. Ipak, treba ostati skroman i ići korak po korak u kvalifikacijama. Imamo dobar tim, biće potrebno i malo sreće u žrebu, no, moramo svi da budemo fokusirani na krajnji cilj - plasman u grupe, pa ako bude i Liga Evrope. Što se domaćih okvira tiče, uopšte ne treba postavljati pitanje - idemo na oba trofeja. Teže je braniti titulu, to je jasno, ali mi smo Partizan i želimo novu seriju kruna, jer imamo najbolji tim u Srbiji", rekao je je Andrija Živković za Sport.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Prekazi

13.07.2015 19:39

Sve sine ima cenu,videces kad ti plata pocne kasniti u Partizanu.Sanjaces da nagulis od Albanije do Farskih ostrva.

ODGOVORITE