Suares: FIFA, izvini mi se!

Urugvajski fudbaler Luis Suares želi izvinjenje Svetske fudbalske federacije zbog kazne koja mu je izrečena jer je ugrizao Italijana Đorđa Kjelinija.

Fudbal 13.07.2015 | 19:00
Suares: FIFA, izvini mi se!

Suares je ugrizao Kjelinija za rame tokom utakmice između Urugvaja i Italije na prošlogodišnjem Mundijalu u Brazilu, a pošto sudija nije video taj incident, napadač Barselone je kažnjen posle pregledanja snimka.

Urugvaj je slavio sa 1:0 u tom duelu i eliminisao je ‘Azure’ već u grupnoj fazi, a Suares je suspendovan na devet utakmica nacionalnog tima i četiri meseca iz fudbala, a zabranjeno mu je i da se pojavi na bilo kom stadionu.

“Kada je Dijego Godin postigao gol, nisam slavio na način na koji je trebalo. Shvatio sam da je ono što sam uradio pogrešno i znao sam šta će se desiti. Po mom mišljenju, Disciplinska komisija FIFA zna da je moja kazna bila preterana i voleo bih da dobijem izvinjenje i priznanje da nije trebalo da me kazne toliko, kao što sam ja priznao da sam pogrešio”, rekao je Suares.

Međutim, Suares je u danima posle incidenta negirao da je ugrizao Kjelinija, a čak je priznao u jednom intervjuu da je lagao i svoju suprugu. Urugvajac se branio da je slučajno pao na rame italijanskog defanzivca, ali posle pregledanja video snimka nije bilo sumnje da se to nije desilo.

“Kada mi je izrečena kazna, pokušao sam da budem jak, ali nisam mogao da sprečim suze. Neko može da napravi grešku, ali reći da ne mogu čak da uđem na stadion je nepojmljivo”, istakao je Suares.

Komentari / 0

Ostavite komentar