Napad na Vučića odraz loših odnosa

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, koji je označio kao pokušaj linčovanja, predstavlja odraz loših odnosa u BiH i pokazatelj mišljenja pojedinih bošnjačkih političara i vjerskih vođa o Srbima.

Srbija 12.07.2015 | 10:26
Napad na Vučića odraz loših odnosa

"Pokušaj linčovanja predsednika Vlade Srbije je odraz loših, skoro neprijateljskih, odnosa u BiH i jasno pokazuje šta o Srbima kao narodu misle pojedini bošnjački političari i verske vođe", izjavio je Nikolić, a saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nikolić navodi dalje da je Vučić napadnut zato što je predstavljao Srbiju i što je "došao sa rukom ispruženom u znak pomirenja".

"Niko ne sme da ostane ravnodušan pred divljaštvom koje je ličilo na napad na srpske svatove 1992. godine. Ako je potrebna izuzetna hrabrost da bi se otišlo u prijateljsku posetu, onda se postavlja pitanje šta je tek neprijateljstvo", naveo je Nikolić i čestitao Vučiću na hrabrosti i njegovom osiguranju na odanosti.

Predsjednik Srbije ističe dalje da Srbija svoj stav prema drugim narodima i državama neće da mijenja, "on ostaje prijateljski, drugi treba da se zamisle nad onim što čine ili su učinili svađajući nas 20 godina posle građanskog rata“.

Izvor: Agencije

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Božiji narod

12.07.2015 08:33

Pa zar mi Srbi nismo Božiji narod, u čemu je problem, to i drugi znaju naravno??

ODGOVORITE
Name

poput vas prijatelja

12.07.2015 08:39

Zasto ce nam neprijatelji!!!

ODGOVORITE
Name

Sarajevo

12.07.2015 08:53

Ti si zasluzio bolju dobrodoslicu kada nam dodjes u Sarajevo.

ODGOVORITE
Name

Tombacar

12.07.2015 09:05

Ruku pomirenja treba prihvatiti, ali ne zaboraviti njegove rijeci izrecene u toku rata.

ODGOVORITE
Name

Aleksandar

12.07.2015 11:48

A sta je loshe rekao???? Ja kako sam njega razumio: "Nemojte ubijati srbe necemo ni mi muslimane"

Name

re Tombacar

12.07.2015 12:23

Tombacar svi Srbi mislimo i danas one njegove izrečene reči i šta sada.? Da li možda zaboravljaš kakve su zastave bile jučeu potočarima u Republici Srpskoj? Ljiljani čobane nisu dobro došli u Svetoj Srpskoj zemlji. Vučić je pogrešio što je i odlučio po pritiskom vaših prijatelja da ide tamo ali on je Srbin i kao takav ja ga volim i branim. Baki r je smrad jer se zna ko mu je bio babo ebo vam on mamu. Ne zaboravi da svi potičete od SRBINA i SRPKINJE ali ste pod silom ubili vlastitog oca i majku i ja kao Srbin takvom narodu ne vjerujem.ž Vi treba da se okrenete prema Srbima i sarađujete sa nama jer smo mi vas stvorili a ne siledžije i teroristi turci koji kad je gusto vidjeli ste i sami vas ne vole baš zato što niste pravi muslimani već janjičari.

Name

Hmmmm

12.07.2015 09:08

Gospodine predsjednice,razmislite malo kud i gdje idete i vi i Vucic.Ovdje ni vi ni on necete biti dobrodosli jos dugo,dugo godina ,mislim sve dok su ovi ili ove stranke na vlasti i dok pojedine hodze likuju kako treba Srbe i Srbiju satrati.Moj je savjet ne saginjite glavu ne izvinjavajte se,nemate zasto a i bosnjacima tek kad pokazes zube oni te vise postuju,znam iz iskustva.Oni samo u masi izgledaju sami sebi opasni i ti njihovi poklici.Jedan na jedan to su obicne p...e.Zato glavu gore i dok ne dodju Zvizdic,Bakir,Dzaferovic,Novalic u Beograd i vide civilizacije malo ni vi ne pomisljajte da dolazite u njhovu dzunglu....

ODGOVORITE
Name

Zone

12.07.2015 09:33

Vucic je pokazao obraz i sacuvao srpsku cast juce.Citam gluposti iz fed novina da je iscenirao desavanje.To ne pije vode. Sta reci o Tomi-engleskoj kraljici,nego drzi vodu dok majstori dodju.

ODGOVORITE
Name

Milan

12.07.2015 10:02

Na snimku se jasno vidi da čovek koji je udario Vučića sa kamenom u glavu ima AKREDITACIJU. Zna se da ni jedan pojedinac ili privatna vojska: Black Water, Boko Haram, ISISI, Alkaida itd.., ne smeju da ubijaju ljude, ako nemaju licencu CIA (Čitaj: Agencija Vatikana) koju nadzire Vatikan. Spas nam je DRŽAVNI UDAR. Mi DEKRETOM moramo ukinuti katolički model vlasti. Ne treba nam ni Vlada, ni Skupština. Vatikan nas je sveo na enklavu 0,0003% EU. Euro stat iz Brisela nas prikazuje u koloni za zanemarljive statističke greške. Dovoljan nam je jedan čovek da nas vodi.

ODGOVORITE
Name

uvijek

12.07.2015 10:07

...Ste dobro došli u BL, a Sarajevo je prošlost.

ODGOVORITE
Name

Re.uvijek

12.07.2015 11:49

Naravno da su dobrodosli u Banjaluku Ali oni moraju u Sarajevo svidjelo se tebi ili nekome drugom ili ne.

Name

Dodano

12.07.2015 10:28

Gospodine Nikolicu,mira i normalnog zivota i suzivota ce biti na ovim prostorima kad vi i svi oni koji su bilo sta imali sa ratom devedesetih ne budu bili na funkcijama i ne budu se vise ni za sta pitali.Svi ste vi kao takvi otorov za suzivot neovisno o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

ODGOVORITE
Name

alternativa

12.07.2015 11:06

Nema tu nikakvih loših odnosa. Pobiju se navijači Partizana sa Vojvodinom, je li to znači da su odnosi Beograda i Novog Sada loši? Svi relevantni faktori u BiH su se izvinuli zbog događaja, Vučiću su slomljene naočare i sva šteta u tome bila. Budala ima na sve strane, niko sa njima nije u deficitu. Al' da 1200 policajaca osigurava događaj i da se ovo desi, ne ide mi u glavu.

ODGOVORITE
Name

Iskreno

12.07.2015 12:01

Postovano gospodo iz Srbije, kao prvo ovo nije bila ruka pomirenja, nego cista provokacija od gospodina Vucica prema familijam masakriranih u Srebrenici. Ako neko, prije nego sto bude odluka u SB UN-a donesena da li je pocinjen genocid ili nije u Srebrenici kaze da od toga zavisi njegova posjeta, onda to nije posjeta u znaku pomirenja nego cista provokacija. Ja sebi a i ostalim posjetiocima BN Portala postavljam pitanje, Zasto gosüpodin Tadic prije nekoliko godina nije napadnut u Srebrenici? Zato jer se nije mijesao u unutrasnju politiku Bosne kao to sto ssad cini Vlada Srbije. Jeli Tadic dao i kada izjavu u toku ratu, jedna glava srpska 100 muslimanskih? I mnogo, mnogo vise pitanja. Proslost kakvu imaju gospodin Nikolic i Vucic, nisu nikad i nece nikada biti dobro dosli u Bosni i Hercegovini. Zelim isto da kazem, da ovo sto je se jucer desilo ne opravdavam, jer gdje se desilo nije bilo mjesto za to. I zelim da kazem da moramo i zelimo zajedno da zivimo .

ODGOVORITE
Name

Md

12.07.2015 15:53

Odnosi nisu losi nego katastrofalni i zahvaljujuci Srbiji,umjesto da Srbija gleda svog posla i da pomaze Srbima Srbija trci za muslimanima i siptarima i klanja im se,juce je dokazano jos jednom da Srbija treba da se okrece Rusiji koja je jedina podrzava a ne za euro go...,jos jednom su se pokazali kako se docekuju komsije i sta misle o Srbima.

ODGOVORITE
Name

Los ugled

12.07.2015 18:48

Ljudi, ja sam zabrinut. Citam zapadna sredstva informisanja. Pa ljudi mi smo vec oznaceni kao genocidan narod. Predstavljeni smo u svjetskoj stampi kao najveci krvoloci u svijetu. Ne pise nam se dobro.

ODGOVORITE