Video: Miha krenuo na klupi Milana goleadom!

Za početak - petarda! Milan startovao silovito, Mihajlović pričao o Ibrahimoviću i Romanjoliju... Mastur bio u timu! "Imali smo sedam-osam dana izuzetno jakih treninga. Sviđa mi se srčanost i borbenost, ali i stav koji pokazuju igrači, bez obzira na rezultat", rekao je srpski stručnjak.

Fudbal 11.07.2015 | 11:40
Video: Miha krenuo na klupi Milana goleadom!

Iznenađujuće je počeo ovaj meč, jer je u četvrtom minutu šestoligaš uspeo da povede, no stvari su se vrlo brzo vratile u "normalu": golovi koje su postigli De Jong u 19, Poli u 28, Ćerći u 44, te M'Baje Nijang u 50. i 60. minutu, omogućili su Mihajloviću uspešan debi na klupi roso-nerih.

"Miha" je odlučio da startnu postavu čine Abijati - Abate, Zakardo, Albertaci, Kalabrija - Poli, De Jong, Pesina - Lokateli - Ćerći, Mastur, a u nastavku meča nastupila su još dva golmana, Donarduma od 29. i Agaci od 57. minuta, te Aleks, Mastalji, Suso, Noćerino, Kutrone i dvostruki strelac Nijang.

Era Siniše Mihajlovića u Milanu zvanično je počela! A u prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu Rosoneri su pregazili lokalni klub Alćione sa 5:1.

Srpski stručnjak se odlučio da tokom 90 minuta igre iskoristi čak 20 igrača u rotaciji, a kako sam kaže - bio je zadovoljan onim što je imao da vidi. Jedino na čemu Mihajlović može da zameri svojim pulenima jeste vrlo loš početak utakmice, u kojem je Đenareli već u 5. minutu iskoristio katastrofalnu rekaciju Kristijana Zakarda i poklon pretvorio u rano vođstvo.

Međutim, Milan je u nastavku uzvratio silovito i na kraju slavio sa 5:1. A moglo je da bude i više, pošto je Alberto Nočerino dva puta pogađao prečku, dok je Nijang propustio dve izvanredne šanse.

Posle utakmice Mihajlović je za italijanske medije govorio o mnogim temama, a pre svega o početku priprema.
"Imali smo sedam-osam dana izuzetno jakih treninga. Sviđa mi se srčanost i borbenost, ali i stav koji pokazuju igrači, bez obzira na rezultat. Na terenu smo probali stvari koje smo radili na terenu. Zadovoljan sam, ali moramo mnogo da napredujemo ako želimo najviše ciljeve i mislim da za to imamo dosta vremena", rekao je bivši selektor Srbije.

Italijanske novinare zanimalo je kakva je situacija sa francuskim štoperom Filipeom Meksesom, pošto je nedavno potpisao novi ugovor na godinu dana, a nije ga bilo u protokolu. Čizmom se šuškalo da Mihajlović nije želeo Francuza u svom timu.
"Nije istina da ga nisam želeo i to sam mu odmah objasnio. On je igrač sa velikim karakterom i radi dobro. Ali, rekao sam mu da mora da promeni ponašanje. On može da nam bude od velike koristi, ali jasno nam je da moramo da kupimo još jednog odbrambenog igrača", poručio je Mihajlović i odmah "načeo" temu o dovođenju štopera Rome - Alesija Romanjolija.
"Ne želim da govorim o igračima koji nisu moji. Romanjoli je odličan igrač sa ogromnim potencijalom, ali nije igrač Milana".

Pripadnike "sedme sile" interesovalo je stanje oko dovođenja Zlatana Ibrahimovića...
"On je izvrstan fudbler i uvek je bio na vrhu. Moramo da sačekamo i vidimo šta će se desiti, ne znam da li će zaista napustiti PSŽ. To nije na meni da kažem. Ja sam ovde da budem trener Milana, ne da se bavim transfer tržištem".

Milan – Alćione 5:1 (3:1)

/De Jong 20 penal, Poli 29, Čerči 44, Nijang 51, 61 - Đenareli 5/

Sastav Milana u prvom poluvremenu: Abijati (od 30. Donaruma), Abate, Zakardo, Albertaci, Kalabrija, Poli, De Jong, Pesina, Lokateli, Čerči, Mastur.

Sastav Milana u drugom poluvremenu: Donaruma (od 58. Agaci), Kalabrija, Zakardo, Aleks, Albertaci, Mastalji, Hoze Mauri, Nočerino, Suso, Nijang, Kutrone

Komentari / 0

Ostavite komentar