Vučelić: Partizan osvaja titulu samo u regularnom prvenstvu!

„Verujemo da Slaviša Kokeza ima dobre namere, a nećemo da „ubijamo“ fudbalere koje i dalje zastupa agencija Faljija Ramadanija“, kaže potpredsednik crno-belih.

Fudbal 11.07.2015 | 20:00
Vučelić: Partizan osvaja titulu samo u regularnom prvenstvu!

Pomalo neopaženo prošla je vest da je Slaviša Kokeza postao peti potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije. Neopaženo, jer je Crvena zvezda bila zaokupljena gostovanjem u Almatiju, Partizan završnicom priprema u Sloveniji, ali kad su se početni naleti informacija o učinku naših najpoznatijih klubova ove sedmice stišali, na osam dana uoči početka novog prvenstva, ostala je da lebdi u vazduhu ona po kojoj je predsednik FS Beograda dobio zaduženje i na novoj adresi.

I kako na njegovo imenovanje gledaju u Humskoj 1? Naročito posle ne baš prijatnog završetka minule borbe za bodove u kome su večiti rivali međusobno optuživali jedne druge, a upravo je Kokezi poverena briga o elitnom takmičenju, pa će sad sve probleme morati da prijave najpre njemu.
„Kokeza je zdušno krenuo da pojača regularnost Superlige i takva namera i zalaganje za dobrobit srpskog fudbala principijelno su dobri. Nas u Humskoj 1, doduše, niko nije pitao da li smo za, u izboru nismo učestvovali, jer nemamo svoje predstavnike ni u FSS, ni u FSB, ni u FS Vojvodine. Bez obzira na takav odnos snaga verujemo da gospodin Kokeza ima dobre namere“, poručio je u izjavi za MOZZART Sport Milorad Vučelić, potpredsednik Partizana zadužen za odnose sa javnošću.

Javna je tajna da su odnosu između crno i crveno-belih narušeni, bez obzira na zimske pokušaje da se na zajedničkim sastancima usaglase teme oko kojih bi mogli da deluju zarad napretka ovdašnjeg fudbala.
„Partizan je osvajao titule isključivo u regularnim prvenstvima, zato ćemo se zalagati da i naredno bude takvo. Brzo ćemo videti da li će takmičenje da se odvija bez problema. Zašto bismo imali bilo šta protiv gospodina Kokeze ili nekog drugog ako sve bude reglarno? Bude li drugačije, uveravam vas da ćemo reagovati. I to odmah“.

Paralelno sa pripremama za evropsku premijeru, rukovodioci crno-belih rade na jačanju tima. Tokom petka potpisano je čak pet profesionalnih ugovora u Humskoj 1, a za narednu sedmicu najavljen je produžetak saradnje sa Nikolom Ninkovićem. Taj posao privodi se kraju, jer su Ninkovićeva porodica i sam fudbaler pristali da obnove saradnju, ali je interesantno kako u Partizanu reaguju na činjenicu da krilnog vezistu i dalje zastupa menadžerska agencija LIAN sports, koju vodi Falji Ramadani, čovek sa kojim prvak Srbije više ne želi da posluje.
„Razgovarali smo i sa Ninkovićem i sa njegovim ocem, trebalo bi tokom naredne sedmice da potpiše novi ugovor u trajanju od dve ili tri godine. To što je Ramadanijev igrač ništa ne menja u našim razmišljanjima. On je pre svega igrač Partizana i jako je bitan za našu ekipu. A i nećemo da „ubijamo“ fudbalere samo zato što su pod ugovorom sa tom agencijom. Nikog nismo uslovljavali, niti ćemo, da mora da raksine saradnju sa Ramadanijem. Niko neće u tom smislu biti diskriminisan, ne možemo da kažnjavamo decu zbog zatečenog stanja, međutim, ubuduće nećemo da imkamo ništa ni sa Falijem Ramadanijem ni sa njegovim ljudima“, otkrio je Milorad Vučelić, uz napomenu da se nada i produžetku saradnje sa Andrijom Živkovićem koji se danas priključio treninzima ekipe Zorana Milinkovića, zajedno Ivanom Šaponjićem i Miladinom Stevanovićem, koji su posle osvajanja titule prvaka sveta na Novom Zelandu dobili dvonedeljni odmor.

Komentari / 0

Ostavite komentar