Video - Gold kup: Noćas dva remija za istoriju!

Obe utakmice grupe B na Gold kupu u SAD okončane su bez pobednika, pa su prvi put u istoriji takmičenja tri od prve četiri utakmice završene bez pobednika.

Fudbal 09.07.2015 | 12:40
Video - Gold kup: Noćas dva remija za istoriju!

Kostarika i Jamajka su remizirale 2:2, dok u duelu Kanade i El Salvadora nije bilo golova, iako je "El Ruž" u finišu poluvremena imao stopostotnu šansu.

U drugom kolu u subotu igraju Jamajka – Kanada i Kostarika – El Salvador. U četvrtak se u Čikagu u grupi C sastaju Trinidad i Tobago – Gvatemala (01:00), te Meksiko – Kuba (03:30).

Favorit grupe B Kostarika, koja je bez nekoliko važnih igrača sa prošlogodišnjeg Mundija, uključujući i golmana Kejlora Navasa, nije uspela da slavi na premijeri.

"Rege bojsi" su agresivnije otvorili meč i poveli već u 12. minutu preko Gareta Meklirija, ali je četvrtfinalista SP u Brazilu iz prošle godine već do poluvremena preokrenuo rezultat.

"Tikosima" su bila potrebna samo četiri minuta da preokrenu situaciju, izjednačio je Roj Miler glavom u 32. minutu, a potom je vođstvo doneo David Ramires, koji je lobovao odbranu i golmana Jamajke.

Već na startu drugog dela meča Jamajka je izjednačila preko Džobija Mekinafa, u završnici meča oba tima su svim silama tražila pobedu, ali su na kraju osvojili po bod.

Uprkos fantastičnoj podršci svoje dijaspore, El Salvador nije uspeo da savlada Kanadu u Los Anđelesu. "Plavo-beli" su kontrolisali veći deo meča na stadionu u Karsonu, redale su se šanse Menhivara, Punjeda, Alvaresa i Erere, ali su gosti odoleli.

Na kraju, šansu utakmice imali su Kanađani, u finišu prvog poluvremena mladi Kajl Larin je istrčao sam na golmana El Salvadora, zaobišao ga je, ali je promašio prazan gol.

Komentari / 0

Ostavite komentar