Pola vijeka TV Turnira šampiona u Doboju!

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2015" biće održan od 18. do 22. avgusta, a prethodiće mu manifestacija "Parada sporta", odlučio je Izvršni odbor ovog turnira.

Ostali sportovi 08.07.2015 | 16:00
Pola vijeka TV Turnira šampiona u Doboju!

Enes Suljkanović, predsjednik IO turnira, rekao je da će ove godine biti obilježeno 50 godina od održavanja prvog rukometnog turnira u Doboju, a ovaj turnir dio je manifestacije povodom obilježavanja 600 godina od prvog pisanog pomena grada Doboja.

"Dogovorili smo se da posebnu pažnju posvetimo ceremoniji otvaranja jer ove godine je sve u znaku jubileja", rekao je Suljkanović.

Na ovogodišnjem 47. međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona "Doboj 2015" učestvovaće osam ekipa, među kojima je prošlogodišnji pobjednik ekipa Tatran iz Slovačke, kao i Gorenje iz Slovenije, koje je finalista Kupa EHF. Osim njih, na turniru će nastupiti vicešampion Rumunije, ekipa Odorhea, zatim prvak Srbije Vojvodina iz Novog Sada, reprezentacija Saudijske Arabije, prvak Bosne i Hercegovine Borac m:tel iz Banjaluke, turska ekipa Antalijaspor, te domaćin Sloga Doboj.

Suljkanović je dodao da će učesnici turnira biti smješteni van Doboja, odnosno na području Teslića i susjednih federalnih opština, dok će reprezentacija Saudijske Arabije sama snositi svoje troškove.

Član Izvršnog odbora turnira Alen Petković rekao je da se završava finansijska konstrukcija za turnir, te da se trenutno govori o iznosu od oko 280.000 KM.

Komentari / 0

Ostavite komentar