Ko je preči - Merlin ili Željo?!

Sarajevski Željezničar primoran da pomjeri termin odigravanja utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope zbog najavljenog koncerta pjevača Dina Merlina na "Koševu".

Fudbal 08.07.2015 | 09:20
Ko je preči - Merlin ili Željo?!

Plavi sa "Grbavice" u četvrtak dočekuju malteški Balcan nakon trijumfa u prvom dvoboju na stadionu "Hibernijans" (0:2), pa će ukoliko se ne dogodi neko čudo izboriti nastup u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

A tamo ih očekuje pobjednik duela između holandskog Go Ahed Iglsa i mađarskog Ferencvaroša.
Međutim, čelnici Želje našli su se u neočekivanim problemima pred domaću utakmicu jer nije bilo poznato gdje će i kada ugostiti svog protivnika, vjerovatno Mađare, koji su u prvom susretu u Holandiji odigrali neriješeno 1:1.

Revanš susret sa Ferencvarošom ili Go Ahed Iglsima trebao bi biti odigran 23. jula na "Koševu", ali dva dana kasnije na sarajevskom stadionu zakazan je koncert Dina Merlina.

Željo nije mogao igrati ovu utakmicu u drugom terminu, jer Mađari, izvjesni protivnici, ne žele neki drugi dan, dok je takođe nemoguće da tim Milomira Odovića igra na nekom drugom stadionu.

"Danas (ponedjeljak) smo se cijeli dan bavili tim problemom. Obavili smo razgovore s Jasminom Polić, direktoricom Centra za sport i rekreaciju, koja nam je izašla u susret da sve strane budu zadovoljne. Jedina promjena biće u terminu odigravanja susreta. Umjesto planiranih kasnih večernjih sati meč će se odigrati u 18 časova. Ovim putem želim da se zahvalim direktorici Jasmini na razumijevanju i pomoći", rekao je Mirsad Šiljak, direktor Želje za sarajevski "Dnevni avaz".

Ipak, ostao je još jedan problem zbog održavanja koncerta Dine Merlina. Poznato je i da Premijer liga BiH počinje 25. jula i ukoliko žrijeb odredi da FK Sarajevo bude domaćin, bordo tim neće moći da igra na stadionu "Asim Ferhatović - Hase".

Komentari / 0

Ostavite komentar