Sale u Panatinaikosu: Ovo je čast i obaveza!

Kao što smo već najavili najavio, selektor Srbije Aleksandar Đorđević zvanično je predstavljen kao novi trener grčkog velikana Panatinaikosa.

Košarka 01.07.2015 | 20:20
Sale u Panatinaikosu: Ovo je čast i obaveza!

Đorđevićevi saradnici u Panatinaikosu biće Milan Minić i Sani Bečirović.

"Želim da se zahvalim onima koji su mi ukazali poverenje i omogućili mi šansu da vodim Panatinaikos, što je velika čast i privilegija. Sa entuzijazmom počinjem putovanje sa klubom koji pripada eliti", rekao je Đorđević.

Đorđević je pre nego što je postao selektor Srbije, kao trener radio samo u Italiji, po sezonu u Emporio Armaniju i Benetonu iz Treviza.

"Čelnici kluba su mi saopštili svoje ideje da naprave bazu mladih igrača u Akademiji, što odgovara mojim planovima. Mladi igrači će imati šansu da uče od nas. Svaki veliki klub mora da ima osnovu u kojoj će stvarati mlade igrače za prvi tim. Želimo da ta deca napreduju kao sportisti i ljudi. Imamo bazu igrača koji imaju iskustvo iz grčke lige, Evrolige i reprezentacije. Oni su odlični, biće nam potrebno da dodamo nekoliko delova slagalice", objasnio je Đorđević.

Već se spekuliše i o prvim Đorđevićevim pojačanjima u Atini, navodno želi našeg centra Miroslava Raduljicu, a u PAO bi mogao da se vrati i Stefon Lazme.

Đorđević će pokušati da nastavi sjajnu tradiciju srpskih trenera u Panatinaikosu, jer su Božidar Maljković i Željko Obradović doneli "zelenima" svih šest titula prvaka Evrope.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

hercegovina

01.07.2015 09:12

Koji je taj Djordjevic su..ina to nije normalno. Kad je bio rat kod nas u BH on je sve najgore govorio za nas Srbe iz BH,... a onda mu je Danilovic je.ao majku zbog toga. Danilovic je toliko naseg naroda pomogao da vi nemate pojma. Da znate njegovu bi sliku drzali na BN i svaki dan sa njim pravili intervju. Sasa Danilovic je pravi Srbin i ljudina a ovaj cigo Djordjevic je pravi srbijanac onaj sto nista srpsko u njemu nema, sto vise voli ustase i Turke nego bilo kog Srbina.

ODGOVORITE
Name

za hercegovca

02.07.2015 05:18

Sto posto u pravu. I ko još ide u zemlju koja je bankrot.

ODGOVORITE
Name

rs

02.07.2015 12:09

Djordjevic da je rodjen u BH zvali bi ga supak.Njemu su i prije rata navijaci zvizdali ali dao one trojke Ustasama pa igrao za Srbiju pa narod navija ali on kao covjek je supak a kao Srbin je jos veci supak. On je trener reprezentacije Srbije i mufljuz nikad nije dosao u RS da obidje kosarkaske klubove a u Hrvatsku i Sloveniju ide redovno. Npr Dejan Savicevic kao predsjednik Fudbalskog Saveza CG redovno obilazi djecu iz RS,isto rade Fudbaleri iz Srbije ali od kad Djordjevic vodi srbijansku reprezentaciju nema nikakvih kontakata izmedju RS i Srbije.

ODGOVORITE