Švajni ostaje u Bajernu!

Fudbaler Bajerna iz Minhena Bastijan Švajštajger nagovestio je da će ostati u tom klubu, uprkos spekulacijama da će preći u Mančester Junated.

Fudbal 30.06.2015 | 09:20
Švajni ostaje u Bajernu!

Švajnštajger je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji Nemačke, osvojio je osam šampionskih titula u Bundesligi, sedam trofeja u Kupu Nemačke, Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo sa državnim timom.

On je prošle sezone imao problema sa povredama i odigrao je samo 15 prvenstvenih utakmica. Britanski mediji su prethodnih nedelja spekulisali da će 30-godišnji fudbaler preći u Mančester Junajted i obnoviti saradnju sa trenerom Lujom van Galom.

“Zaista bih želeo da osvojim Ligu šampiona ponovo, ali i da budem uspešan kao prethodnih godina. Tri godine uzastopno smo osvajali titulu u Nemačkoj, mislim da nijedna ekipa nije bila šampion četiri puta uzastopno i to je veliki motiv”, rekao je Švajnštajger nemačkim medijima, “Kada osvojite velike titule kao što su Liga šampiona i Svetsko prvenstvo, ljudi misle da ste završili, ali ja drugačije gledam na to. Dobro se osećam i spreman sam da igram na vrhunskom nivou još tri godine. To je moj cilj”.

Švajnštajger je naveo da želi uspeh sa reprezentacijom Nemačke na Evropskom prvenstvu u Francuskoj naredne godine.

“Čeka nas Evropsko prvenstvo 2016. godine. To je veliki cilj, ne samo moj neko i cele zemlje. Za to moramo da radimo”, rekao je Švajnštajger.

Komentari / 0

Ostavite komentar