SL: Srpska nedjelja! Srbi dobili Hrvate, osvojili trofej i idu na OI!!!

Vaterpolo reprezentacija Srbije obezbedila je kartu za Olimpijske igre u Riju! "Delfini su osvojili Svetsku ligu tako što su u finalu pobedili selekciju Hrvatske sa 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1) u Bergamu.

Ostali sportovi 28.06.2015 | 21:38
SL: Srpska nedjelja! Srbi dobili Hrvate, osvojili trofej i idu na OI!!!

Kakav preokret su napravili vaterpolisti! Bili su stalno u minusu, gubili su sa 3:5, a onda su u neverovatnom ritmu preokrenuli na neverovatnih 8:5. Nakon toga, Hrvati nisu uspeli da se vrate, tako da je četa Dejana Savića napravila još jedan veliki podvig.

Hrvatska je prva povela na utakmici golom Mara Jokovića u šestom minutu, dok je u poslednjem napadu prve deonice Dušan Mandić poravnao na 1:1.

Imali smo velikih problema u ofanzivi, nije nam išlo kada priđemo protivničkom golu, pa je do poluvremena samo Duško Pijetlović uspeo da zatrese mrežu hrvatske selekcije, a Srbija je na poluvremenu imala minus od jednog gola (3:4).

Luka Bukić je ponovo doneo "+2" Hrvatima, ali su "delfini" mnogo bolje zaigrali u ofanzivi, što se poklopilo sa sjajnom defanzivom, i pored toga što smo imali često i po dva igrača manje, pa smo do početka poslednje četvrtine uspeli da poravnamo "bombom" Dušana Mandića.

Nije očekivala hrvatska reprezentacija da će se Srbija da se vrati u egal, a onda je nastavila da se trese mreža "barakuda" do ekspresnih i šokantnih po protivnika 8:5.

Pavić je sam držao u igri Hrvate, ali to nije bilo dovoljno, jer je Srbija imala betonsku odbranu na čelu sa Gojkom Pijetlovićem na golu, tako da su "delfini" stigli do novog uspeha i veoma bitne karte za Brazil.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

abc

28.06.2015 19:48

Svaka cast! Srbin si, znaci dominiras. Haha

ODGOVORITE
Name

zox

28.06.2015 20:31

VIDOVDAN, Bravo SRBI!!!

ODGOVORITE
Name

Nikola

28.06.2015 21:48

Bravo za sve danas na Vidovdan.

ODGOVORITE
Name

MO

29.06.2015 07:12

Iskrene čestitke komšijama, stvarno se od srca radujem kad neko s ovih našiha prostora napravi ovakav uspjeh. A sportaši iz Srbije su svakako u svjetskom vrhu. Svaka čast i samo naprijed, tako se brane boje svoje zemlje! Pozdrav iz Mostara.

ODGOVORITE
Name

Serafim

29.06.2015 09:29

NAJ srecniji Vidovdan za mlade sportiste Srbije, nekoliko zlatnih medalja, e tako mladi mogu i drzavu da vode samo da se rese komunjara.

ODGOVORITE