Mandarić: Možda kupim Želju?!

Američki biznismen srpskog porijekla Milan Mandarić razmišlja da uloži novac u sarajevski Željezničar!

Fudbal 27.06.2015 | 22:40
Mandarić: Možda kupim Želju?!

"Dnevni avaz" u broju od petka objavio je intervju sa nekadašnjim vlasnikom engleskih klubova Portsmut, Lester i Šefild vensdej koje je od bankrota spasio upravo Mandarić, porijeklom iz Like ali je najveći dio života proveo u Novom Sadu.

Otkako je Vinsent Tan postao "amidža" (stric) u Fudbalskom klubu Sarajevo, koji je potom osvojio titulu, mnogo se u medijima u Bosni i Hercegovini govorilo o privatizaciji i ostalih klubova iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Čuo sam za Tana i volio bih ga upoznati. Znam da je pomogao Sarajevo i da je tim s 'Koševa' postao šampion. I u Engleskoj je cijenjen, njegov Kardif je prošle godine bio u Premijer ligi Engleske, mediji ga hvale", rekao je Mandarić sarajevskom dnevniku.

Na direktno pitanje da li postoji mogućnost da krene Tanovim stopama, ali u Željezničaru obzirom da ekipa sa "Grbavice" nosi plave boje koje su imali njegovi klubovi (Lester, Portsmut, Šefild vendsdej), Mandarić je odgovorio potvrdno.

"Nikad se ne zna. Iskreno, idem za tim da imam nekoliko klubova u regionu. Sad sam investirao u ljubljansku Olimpiju i otkriću vam, interesuje me Željezničar. Trebaće mi vremena, a nije isključeno da jednog dana uložim u taj trofejni klub. Uvijek sam poštovao igrače iz BiH".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

??????

27.06.2015 22:01

Brate srbine a borac, turbina, radnik???

ODGOVORITE