Grad misteriozno mrtvih i nestalih žena

Američki Federalni istražni biro uključio se u istragu povodom nestanaka i ubistava koji su se u proteklih 13 meseci dogodili u gradiću Čilikoti, u Ohaju. Porodice i prijatelji žrtava smatraju da je to trebalo da se desi mnogo ranije, ali se ipak nadaju napretku u istrazi.

Svijet 26.06.2015 | 08:01
Grad misteriozno mrtvih i nestalih žena

Vanda Lemons je samo jedna od nestalih žena

Od maja prošle godine u ovom mestu od 22.000 stanovnika nestalo je šest žena, pretežno dvadesetih ili tridesetih godina, od kojih su četiri nađene mrtve.

Većina žrtava su koristile drogu, a najmanje tri su bile zavisne od heroina, saznaje ABC News iz razgovora s njihovim porodicama. Njihovi prijatelji kažu da su se neke od žena prostituisale, a majka jedne od žrtava veruje da je to razlog što se policija nije ranije umešala.

Šarlot Trego je prva nestala

Prva je nestala Šarlot Trego. “Poslednji put sam razgovarala sa Šarlot trećeg maja 2014”, ispričala je njena majka Ivon Bogs za ABC News. “Rekla mi je: ‘Mama, spremna sam da dođem kući i podvrgnem se odvikavanju od droge.’”.

Tameka Linč je nestala istog dana, a kasnije se ispostavilo da su se ona i Šarlot poznavale. Telo Linčove nađeno je tri nedelje kasnije, 24. maja, u rečici Pejnt Krik, koja protiče pored Čilikotija. Njena majka Ejndžela Robinson otkriva da joj je policija rekla da je Tameka umrla pre nego što je bačena u reku, što, smatra ona, navodi na zaključak da nije umrla nesrećnim slučajem.

Tameka Linč je umrla pre nego što je bačena u reku

“Veoma se bojala vode. Nije išla na plivanje i plašila se šume”, kaže ona.

Vanda Lemons (37) nestala je šest meseci kasnije. Majka je petoro dece i ima dvoje unučadi. Njena majka Dajana Vilet rekla je za ABC Njuz da je njena ćerka u vreme kada je nestala “koristila drogu”, uključujući i heroin, ali da nije sigurna da li se bavila prostitucijom.

Vanda Lemons na porodičnoj fotografiji

Šasta Himelrik je četvrta žena koja je nestala, na Božić, 25. decembra 2014. List “Čilikoti gazet” pisao je da je dvadesetogodišnja devojka bila trudna i da je njeno telo nađeno u obližnjoj reci, drugog januara 2015. Prilikom obdukcije u njenom telu su pronađeni tragovi oksikodona i kokaina, ali doze nisu bile smrtonosne. Istražni sudija je ocenio da je reč o samoubistvu, jer na telu “nije bilo tragova povreda nanetih pre nastupanja smrti”.

Tifani Sejri je nestala 11. maja. Posle dvomesečne potrage, telo majke dvoje dece nađeno je u šumi 20. juna, umotano u čaršav.

“Besan sam i duboko nesrećan. Sve što znam je da ćemo te uhvatiti, ko god da si, dolazimo po tebe”, rekao je njen otac Tomas Kan na kanalu WSYX.

Kako navodi “Čilikoti gazet”, istražitelji ispituju da li je slučaj Timberli Klejton, koja je ubijena iz vatrenog oružja, povezan sa ostalim slučajevima, mada je policija obelodanila ime osumnjičenog za njeno ubistvo.

Izvor: abcnews.go.com/Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

To je neko

26.06.2015 10:28

s Edipovim kompleksom. Najvrjerovatnije lijecen na psihijatriji za nerjesene odnose s majkom. Sve zrtve iako mlade djeluju dosta starije i ozbiljnije. Tip mama u ranim 40-tim s djetom od 8-9 godina.

ODGOVORITE