Rajković: Ostajem u Zvezdi.....vjerovatno!

Golman omladinske reprezentacije Srbije Predrag Rajković u intervjuu listu "Danas" saopšto da neće promeniti klub ovog leta. O Veljku Paunoviću: "Od njega sam naučio lekciju koju ću da pamtim do kraja života".

Fudbal 25.06.2015 | 22:40
Rajković: Ostajem u Zvezdi.....vjerovatno!

Predrag Rajković je blistao na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu i dao je nemerljiv doprinos osvajanju titule svetskog prvaka za Srbiju.

Naravno, kao i većina fudbalera te selekcije, i Rajković je na radaru mnogih klubova iz Evrope. Priča se mnogo o tome da će Rajković napustiti Crvenu zvezdu, a o tome je govorio i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Navijači Zvezde žele da Rajković i dalje bude "jedinica". Sudeći prema intervjuu koji je dao listu "Danas", želja će im biti uslišena.

Upitan da li je realno da većina "orlića" ostane u srpskom klupskom fudbalu i odoli ponudama bogatih klubova iz boljih liga, Rajković je odgovorio:

"Ne znam da li je realno, ali mislim da bi bilo dobro da ne zapucamo svi odmah preko granice. Ne bojim se ja za to da li bismo se snašli, jer mislim da smo svi spremni za veće i bolje lige. Mislim da bi naš superligaški fudbal dobio na snazi i popularnosti ako bi 'zlatni orlići' ostali još godinu, dve ovde. Videćemo kolika je razlika između želja i mogućnosti".

Na dodatno pitanje u vezi sa njegovim eventualnim odlaskom iz Zvezde, Rajković je bio konkretniji:

"Pratim sve što javljaju mediji i izjavljuju klupski čelnici. Spreman sam za obe opcije. I za dokazivanje u inostranstvu i za još učenja, sazrevanja i borbe za trofeje u mojoj Zvezdi. Ne mogu u ovom trenutku da tvrdim da će biti ovako ili onako, jer dosta toga utiče na odluku, ali čini mi se da ću ostati. Najverovatnije".

U intervjuu "Danasu", Rajković je govorio i o veličanstvenom uspehu "orlića".

"Još nisam počeo da se budim kao svetski šampion. Ljudi mi prilaze, čestitaju, traže slikanje, uzimaju autograme, novinari zovu... Ali, mislim da će biti potrebni meseci, možda i neka godina, da shvatim koliko je veliko to što smo moji drugari i ja, sa našm stručnim štabom, napravili na Novom Zelandu. Kao da mi nije dosta to što nosim titulu na razna snimanja i svako jutro gledam svoju 'Zlatnu rukavicu'", kaže ovaj sjajni momak.

Bez dileme, najdramatičnija utakmica bila je ona protiv SAD u četvrtfinalu, koju su odlučili penali. Rajković je branio, a onda je poželeo da sve reši. Šutirao je i... promašio.

On na sve kaže: Opet bih!".

"Ima i onih koji mi kažu: 'Bravo majstore, ali nemoj više da šutiraš penale, nije dobro za naša srca'. Hahahahahaha... Verujem da sam ih nasekirao onim promašajem protiv Amerikanaca, ali moraju da znaju da bih opet to uradio. Već u finalu sa Brazilom, samo da je bilo potrebe. Takav sam. Nije to zato da bih se pravio važniji ili da bih uzimao 'hleb' i slavu golgeterima. Obožavam da preuzimam odgovornost. I ne plašim se da se gledam oči u oči sa kolegama u rukavicama", kaže golman svetskih prvaka.

Rajković za ovaj uspeh izdvaja glavnog "krivca" - selektora Veljka Paunovića. "Orlići" su igrali drugačije od onog na šta smo navikli od naših selekcija - bili su jednostavni, agresivni, igrali su timski, napadački, bili su disciplinovani.

"Objašnjenje je prosto. Zove se Veljko Paunović. Selektorova trenerska filozofija i pedagoški rad izvukli su ono najbolje iz nas. Naučio nas je da igramo kao sav ostali svet. Stekli smo neverovatno iskustvo uz čoveka koji bi mogao da napravi sjajnu karijeru. Od srca mu želim da vodi velike evropske klubove. I jednog dana, ako Bog da, pravi čuda sa našom A reprezentacijom".

Od "Pauna" je naučio i veliku životnu lekciju ovog leta.

"Svima nam je utuvio u glavu da nigde, nikada i nikoga ne smemo da potcenimo. Ni precenimo. Kako naš Paun voli da kaže: 'Ruke uvek moraju da budu u gardu'. Ni previše podignute ni spuštene. Uvek nameštene za borbu. To ću ponavljati dok sam živ".

Slava i novac (budući) ga, kaže, neće pomeriti sa zemlje. Ni njegove drugove iz reprezentacije.

"Pročitao sam to upozorenje Deje Savićevića. Znam da zna šta priča i da je to rekao za naše dobro. Mislim, ipak, da nećemo upasti u zamke bogatstva i slave. Verujem da imamo dovoljno jake glave i vaspitanje da ostanemo na zemlji. I uvek srcem i dušom igramo za našu Srbiju".

Komentari / 0

Ostavite komentar