Italijani poludjeli za bivšim igračem Crvene zvezde!

Napoli, Milan i Fjorentina u trci za Maksimovićem! Kako navode mediji na Apeninskom poluostrvu, srpski fudbaler bi do kraja nedelje svakako trebalo da promeni klub.

Fudbal 25.06.2015 | 19:20
Italijani poludjeli za bivšim igračem Crvene zvezde!

U Torinu je u toku neka vrsta licitacije za srpskog defanzivca Nikolu Maksimovića. Na vrata predsednika Toroa Urbana Kaira zakucala su do danas tri tima iz Serije A koji žele da angažuju bivšeg fudbalera Crvene zvezde: Napoli, Milan i Fjorentina.

La Stampa, treći list po važnosti i tiražu u Italiji (odmah iza Korijerea dela Sera i Republike), sa sedištem u Torinu objavljuje danas priču o Maksimoviću pod naslovom:“ Licitacija za Maksimovića, Toro čeka pravu ponudu“. U tekstu se kaže da je Torino platio Maksimović 3,5 miliona evra (pozajmica i otkup od Crvene Zvezde) i da želi da inkasira najmanje 12 miliona za igrački karton našeg fudbalera.

Zasad je samo Fjorentina prezentovala zvaničnu ponudu Torinu za Nikolu: sedam miliona evra plus Večino, talentovani igrač Viola koji se sviđa Venturi. Odgovor Kaira je bio odrečan, ali to ne znači da su pregovori sa familijom Dela Vale stavljeni ad akta. Naprotiv. U međuvremenu su predstavnici Napolija kontaktirali menadžera Maksimovića da bi videli da li bi bio voljan da pređe u grad podno Vezuva, pre nego što formulišu ponudu Torinu. Kada su čuli da je u igru za Maksimovića ušao De Laurentis, patron Napolija, prvi operativac Milana Adrijano Galijani je požurio da zakaže hitno sastanak sa čelnicima Torina kako bi se dogovorili oko prelaska Maksimovića u Milanelo.

Prema saznanjima Stampe, odličan povod bi mogao da bude susret čelnika Torina i Milana povodom rešavanja dvojnog vlasništva nad Verdijem. Milan je navodno spreman da na sto stavi 10 miliona evra ili da ponudi nekog od svojih igrača Torinu kako bi se stiglo do traženih 12 miliona evra. Venturina prva želja je veznjak Andrea Poli, ali nije isključeno ni da se Alesio Čerči vrati u dres Granata.

U svakom slučaju, veruje se da bi do kraja ove nedelje Maksimović mogao da promeni dres: ostaje samo da se vidi da li će biti plavi (Napoli), crveno-crni (Milan) ili ljubičasti (Fjorentina).

Komentari / 0

Ostavite komentar