Mari: Moram učiti iz pobjeda nad Novakom

Endi Mari kaže da mora da uči iz svojih pređašnjih pobeda nad Novakom Đokovićem ukoliko želi ponovo da savlada srpskog tenisera.

Tenis 22.06.2015 | 19:00
Mari: Moram učiti iz pobjeda nad Novakom

“Šteta je što sam izgubio od Novaka na Rolan Garosu, ali bio sam blizu u nekim mečevima sa njima. On ima sjajnu godinu i nije sramota izgubiti od njega. Ipak, moram da ga pobedim ako želim da osvajam najveće turnire“, rekao je Mari.

“Savladao sam ga na US openu, Vimbldonu i Olimpijskim igrama – moram da učim iz tih mečeva i da nastavim da napredujem. Ove godine postoji samo jedan igrač koji je bolji od mene – voleo bih da ja budem taj igrač i nadam se da će se u budućnosti to dogoditi“, dodao je Škot.

Đoković je bio na korak do osvajanja Rolan Garosa, ali je izgubio u finalu od Stana Vavrinke

“Bio je veoma blizu da ostvari nešto što je pošlo za rukom malom broju igrača. Verovatno mu je bilo potrebno neko vreme da se odmori i opusti kako bi se spremio psihički za još jedan Slem“, kaže Mari.

Škot je osvojio titulu na Kvinsu pobedom nad Kevinom Andersonom u finalu.

“Odlična priprema, ali to ne garantuje pobedu na Vimbldonu. To mi daje dodatno samopouzdanje, ali svašta može da se dogodi tokom Gren slema. Moram da zaradim sve“, zaključio je 28-godišnji Mari.

Đoković protiv Marija vodi sa 19:8 u međusobnim mečevima i dobio je poslednjih osam okršaja.

Komentari / 0

Ostavite komentar