''Orlići'' svjetski šampioni stigli kući!

Reprezentativci Srbije do 20 godina, koji su osvojili titulu na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, stigli su u Beograd.

Fudbal 22.06.2015 | 12:20
''Orlići'' svjetski šampioni stigli kući!

Po sletanju na aerodrom, avion koji je prevozio omladinsku reprezentaciju dočekan je svečanim pozdravom i vodenim lukom, koji se u vazduhoplovstvu koristi u izuzetnim prilikama, kada se ukazuje najviša počast.

Svetske prvake je na aerodromu dočekao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i potpredsednik Ivan Ćurković.

Po izlasku reprezentativaca počelo je skandiranje prisutnih navijača i članova porodice, a ubrzo je i krenula pesma "Dajte Brazil da se igramo", a potom i himna košarkaške reprezentacije Srbije "Igraj i pobedi".

Posle više od 20 dana na Novom Zelandu vidno umorni, ali srećni, 'Orlići' su konačno videli porodice sa kojima su emotivno podelili najvažnije trenutke na samom aerodromu. U izjavi za B92 heroj Srbije Nemanja Maksimović izrazio je nadu da ekipa neće izgubiti timski duh u seniorskom timu, dok je kapiten Predrag Rajković istakao da je jedinstvo donelo titulu.

Mladi fudbaleri Srbije će sa aerodroma otići u Sportski centar FSS u Staroj Pazovi.

Zlatnim "orlićima", koji su ostvarili najveći uspeh srpskog fudbala pobedom nad Brazilom u finalu u subotu ujutru, večeras će ispred Skupštine grada Beograda biti priređen veliki doček.

"Spremni smo za večerašnji doček. Očekujem da će se okupiti mnogo ljudi kako bismo zajedno proslavili ovaj zaista veliki uspeh", dodao je Rajković.

Pa, Beograđani, Srbijo, vidimo se večeras!

Komentari / 0

Ostavite komentar