"Orlići" dočekani svečano uz vodeni luk

Omladinska reprezentacije Srbije, koja je na Novom Zelandu osvojila titulu prvaka sveta, doputovala je nesto pre osam sati na aerodrom Nikola Tesla.

Srbija 22.06.2015 | 10:40
"Orlići" dočekani svečano uz vodeni luk

Zlatnu ekspediciju dočekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, potpredsednik Ivan Ćurković, nekoliko desetina navijača, članovi porodica i veliki broj novinarskih ekipa.

 

Povicima "šampioni, šampioni" pozdravljeni su prvaci sveta, a oni su im odgovorili stihovima dobro poznate pesme " Igraj i pobedi" i "Dajte Brazil da se igramo".

Avion koji je prevozio omladindsku reprezentaciju dočekan je svečanim pozdravom i vodenim lukom, koji se u vazduhoplovstvu koristi u izuzetnim prilikama, kada se ukazuje najviša počast.

Golman omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković izjavio je da je jedinstvo donelo istorijsku titulu svetskih šampiona u Novom Zelandu.

"Osećaj je fenomenalan. Niko još nije svestan šta smo napravili, presrećni smo! Zahvalan sam momcima na jedinstvu, bez toga ne bi bilo ništa od svega ovoga", rekao je Rajković po povratku u Beograd.

Rajković, koji je proglašen za najboljeg golmana Mundijalita, dodao je da je presrećan jer će omladinci biti prvi fudbaleri koji će izaći na balkon Starog dvora, na dočeku koji počinje večeras u 20 sati.

"Nadam se da će doći veliki broj ljudi, jedva čekam taj trenutak", poručio je Rajković.

Umorni posle napornog puta fudbaleri su se odmah po dolasku uputili u Sportski centar FSS u Staroj Pazovi, gde su ih u "Kući svetskih prvaka" dočekali čelnici Saveza: Tomislav Karadžić i Ivan Ćurković.
U Staroj Pazovi biće upriličena i konferencija za novinare, dok je svečani doček zakazan za 20 sati ispred Skupštine grada Beograda.

Omladinci Srbije ostvarili su istorijski uspeh osvojivši titulu šampiona sveta za fudbalere do 20 godina.

Ekipa Veljka Paunovića odigrala je sjajno čitav turnir, a u finalnoj utakmici u Oklendu, pobedila je posle produžetaka odgovarajuću selekciju Brazila sa 2:1 golom Nemanje Maksimovića u 118. minutu.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

xxl

22.06.2015 08:48

Živi nam i zdravi bili! Dobrodošli i veliko hvala!!! Nekad bi trebalo da stariji uče od mladih.

ODGOVORITE
Name

subara

22.06.2015 09:18

Dobrodosli sampioni! Neka vas Bog cuva!

ODGOVORITE
Name

loli

22.06.2015 09:21

Dobrodosli Sampioni I hvala za junacki podvig, za suze I znoj koji ste ostavili za Srbiju !

ODGOVORITE