"Орлићи" дочекани свечано уз водени лук

Омладинска репрезентације Србије, која је на Новом Зеланду освојила титулу првака света, допутовала је несто пре осам сати на аеродром Никола Тесла.

Србија 22.06.2015 | 10:40
"Орлићи" дочекани свечано уз водени лук

Златну експедицију дочекао је председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић, потпредседник Иван Ћурковић, неколико десетина навијача, чланови породица и велики број новинарских екипа.

 

Повицима "шампиони, шампиони" поздрављени су прваци света, а они су им одговорили стиховима добро познате песме " Играј и победи" и "Дајте Бразил да се играмо".

Авион који је превозио омладиндску репрезентацију дочекан је свечаним поздравом и воденим луком, који се у ваздухопловству користи у изузетним приликама, када се указује највиша почаст.

Голман омладинске фудбалске репрезентације Србије Предраг Рајковић изјавио је да је јединство донело историјску титулу светских шампиона у Новом Зеланду.

"Осећај је феноменалан. Нико још није свестан шта смо направили, пресрећни смо! Захвалан сам момцима на јединству, без тога не би било ништа од свега овога", рекао је Рајковић по повратку у Београд.

Рајковић, који је проглашен за најбољег голмана Мундијалита, додао је да је пресрећан јер ће омладинци бити први фудбалери који ће изаћи на балкон Старог двора, на дочеку који почиње вечерас у 20 сати.

"Надам се да ће доћи велики број људи, једва чекам тај тренутак", поручио је Рајковић.

Уморни после напорног пута фудбалери су се одмах по доласку упутили у Спортски центар ФСС у Старој Пазови, где су их у "Кући светских првака" дочекали челници Савеза: Томислав Караџић и Иван Ћурковић.
У Старој Пазови биће уприличена и конференција за новинаре, док је свечани дочек заказан за 20 сати испред Скупштине града Београда.

Омладинци Србије остварили су историјски успех освојивши титулу шампиона света за фудбалере до 20 година.

Екипа Вељка Пауновића одиграла је сјајно читав турнир, а у финалној утакмици у Окленду, победила је после продужетака одговарајућу селекцију Бразила са 2:1 голом Немање Максимовића у 118. минуту.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

xxл

22.06.2015 08:48

Живи нам и здрави били! Добродошли и велико хвала!!! Некад би требало да старији уче од младих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

22.06.2015 09:18

Добродосли сампиони! Нека вас Бог цува!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

22.06.2015 09:21

Добродосли Сампиони И хвала за јунацки подвиг, за сузе И зној који сте оставили за Србију !

ОДГОВОРИТЕ