"Nismo iznenađeni potezom Britanije"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Velika Britanija nacrt rezolucije o Srebrnici nije podijelila čak ni stalnim članicama Savjeta bezbjednosti UN, ali da Srbija nije iznenađena tim dokumentom i da je znala kakve su namjere Velike Britanije.

Srbija 21.06.2015 | 16:15
"Nismo iznenađeni potezom Britanije"

Dačić je novinarima rekao da je Srbija od decembra prošle godine dobila 60 "kripto zaštićenih telegrama" iz raznih prestonica, te da je nacrt rezolucije o Srebrnici nije iznenadio.

- Nas ovo nije iznenadilo, riječ je o tome da Velika Britanija to ni sa kim nije podijelila, čak ni sa stalnim članicama Saveta bezbjedosti UN, a kakve su im namjere to smo znali, rekao je Dačić.

On je dodao da će rukodovdstvo Srbije učiniti sve da zaštiti nacionalne interese navodeći da je poslao pismo ministrima spoljnih poslova pet stalnih članica SB UN.

Dodao je da konsultacije na nivou pet stalnih članica još uvijek nisu objavljene i da se one i očekuju od ponedjeljka.

- Očigledno je da postoje velika neslaganja među stalnim članicama SB UN, rekao je Dačić dodajući da će Srbija pratiti situaciju.

(Agencije)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Rada

21.06.2015 14:36

Licemerje britanskog establismenta od bombardovanja saveznika na kraju II svet. rata, preko intenzivnog zagovaranja bombardovanja / Bler/,/njegovog savetovanja danas, do dana danasnjeg sa nacrtom o Rezoluciji o Srebrenici.

ODGOVORITE
Name

Winston

21.06.2015 16:08

A Drugi svetski rat ste zaboravili? Mislite sama se Evropa oslobodila? Ajde, latite se posla,a ne pametujte samo. Koliko se dicimo svojom pamecu cudi me da nismo vladari sveta.

Name

Radojica

21.06.2015 14:38

Bicemo izigrani kao i obicno

ODGOVORITE
Name

Dragan

21.06.2015 15:06

Britanska go*na!

ODGOVORITE
Name

veliki blek

21.06.2015 16:18

Crveni mundiri

ODGOVORITE
Name

cober

21.06.2015 17:05

Ne znam što su se u Srbiji nadigli protiv rezolucije o Srebrenici????Pa ja koliko znam ona je u drugoj državi i šta ima Srbija sa tim osim ako ne misle da je to sve Srbija.I u samoj rezoluciji se nigdje ne spominje.

ODGOVORITE
Name

Olja

21.06.2015 18:03

Sta rade nasi prijatelji, pa prijatelji i rodbina Karadjordjevica u V.Britaniji. Cemu sluze te veze?!

ODGOVORITE
Name

Требиње

21.06.2015 18:14

То је Енглеска стара к...а европска

ODGOVORITE
Name

Srebrenica

21.06.2015 18:56

Evo danima citam o rezluciji a i vase komentare svi znamo sta se desavalo a da niko nije ni prstom mrdnuo mislim i na vas srbe koji su digli hajku protiv rezolucije da ste bogdo tako glasni bili s prva devedesetih sad bi se druga pjesma pjevala a pogotovo kad se desavala srebrenica

ODGOVORITE
Name

Zizi

21.06.2015 19:23

tako je England

ODGOVORITE
Name

Osvit

21.06.2015 19:47

Izjave Gos. Dacica u zadnja dva tri dana su sve samo ne izjave prvog diplomate zemlje.Licemjerje Brisela,provokacije Londona,ako i postoje nemogu se iznosti nacinom na koji to radi ministar Dacic.Vasa zadaca gosp Dacicu je da gradite prijateljstva za Srbiju i tamo gdje su i najmanje sanse da se to uspije.Buducnost Srbije je clanstvo u Evropskoj Uniji,a koliko je poznato i stratesko opredeljenje Vlade ciji ste ministar tako da sa pozicija interesa, vase izjave su kontraproduktivne,a sa pozicija politickog opredeljenja potpuno zbunjujuce.

ODGOVORITE
Name

hercegovina

21.06.2015 19:58

Ne seritte o Englezima samo kad nemate pojma. Franjo-Franko Simatovic koji stoji iza zlocina u Srebrenici je sin ustase iz Hercegovine.....koljac otac,koljac sin a obadvojica rade za Njemacku! Pa nece nam valjda ustasa iz NDH Bruno Vekaric i njegov srbijanski sluga Vukcevic ispirati mozak govoriti kako je Naser koljac. Srebrenicu je napravio Zapad tj SAD i EU uz pomoc ustasa srbijanskih iz Udbe, zvali su CNN i BBC da to snimaju.Ranije su ustase iz Udbe prodavala druge Hagu da bi se oni izvukli sad nema gdje da pobjegnu,sad su oni dosli na red i zato je Naser uhapsen. Srbijanci ce trgovati sa njim preko nasih ledja.Uostalom srbijanci i nece drzavu zajedno sa RS.

ODGOVORITE
Name

Glavni krivac

21.06.2015 21:40

Ma za sve ovo su krivi Biljana Plavsic i Dodik. Raskokodakali se krajem devedesetim o kao nasim zlocinima i priznali vec tad sve. Bolje bi im bilo da su sutili, ali trebalo je zrtvovati sve nas, da bi se spasila njihova straznjica.

ODGOVORITE
Name

Ruzno i laskavo

22.06.2015 04:24

Britanska POGAN, samo iza ledja smisljaju pakosti, lazi.Nadam se jednog dana ce se i oni zabaviti o sebi." KO DRUGOM JAMU KOPA SAM U NJU PADA". Najpo.....i ljudi, od kojih glava je zaboljela mnoge u svijetu VIJEKOVIMA.

ODGOVORITE