Paun: Titula za pokojnog oca; momci će opet biti na krovu svijeta!

Selektor reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović kaže da će njegovi igrači napraviti velike karijere.

Fudbal 20.06.2015 | 13:15
Paun: Titula za pokojnog oca; momci će opet biti na krovu svijeta!

“Mogu da dođu na vrh sveta. Mogu da vam kažem da u ovoj generaciji ima mnogo dobrih igrača i da će u narednih deset godina oni igrati u najboljim utakmicama na svetu. Ovo je trenutak kada ova generacija treba da odraste, da kaže ’zbogom’ fudbalu u mlađim kategorijama, a uradila je to na najbolji mogući način. Sada moraju da se fokusiraju na sledećih deset godina“.

“Želeo bih da se zahvalim našem narodu i našoj zemlji na podršci, i ovde na Novom Zelandu i svugde u svetu. Trofej posvećujem ocu koji je preminuo pre šest meseci – ovo je za njega“, dodao je Paunović.

Srbija je u finalu savladala Brazil posle produžetaka sa 2:1 i ostvarila verovatno najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala.

“Čestitam i Brazilu, oni su neverovatan tim i takođe zaslužuju trofej. I mi smo mnogo naučili od njih. Jesmo li imali sreće? Da, imali smo sreće, ali ona se zaslužuje, a mi smo radili ekstremno naporno. Tim smo koji igra kao jedan i mislim da je na kraju slavila ekipa koja je najviše želela trofej. Ovo će nam dati samopouzdanje za budućnost, ali moramo da nastavimo da gradimo, i naš fudbal i naše društvo“, zaključio je selektor Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar