Nova optužnica protiv Zijada Turkovića

Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Zijada Turkovića tereti da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti.

Bosna i Hercegovina 16.06.2015 | 12:20
Nova optužnica protiv Zijada Turkovića

U optužnici se navodi da je Turković 10. juna 2014. godine udario zavodskog službenika koji vrši poslove bezbjednosti, te mu nanio lakšu tjelesnu povredu u predjelu glave, nakon čega je optuženi savladan i odveden u ćeliju.

Turkovića optužnica tereti da je nakon uvođenja u ćeliju ponovo pokušao udariti zavodskog policajca, u čemu su ga spriječili ovlašteni zavodski službenici, pri čemu su morali primijeniti mjeru vezivanja optuženog lisicama.

Osim toga, Turković je 20. marta ove godine, prilikom primanja posjete, kada nije dozvoljeno da mu bude uneseno osam bočica sa napitkom, napadao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi i uputio prijetnje zavodskom službeniku, kao i upravniku Pritvorske jedinice.

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH je 26. aprila Turkoviću izreklo 40 godina zatvorske kazne zbog organizacije više ubistava i pljačke Sarajevskog aerodroma.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

cx

16.06.2015 13:02

Malo. Trebao je dobiti bar 140 godina.

ODGOVORITE
Name

Jebote

16.06.2015 13:54

Ima posjete a tek poceo sluziti 40 god. robije.Ovo nema nigdje osim u ovoj nedodjiji.

ODGOVORITE