Brčaci imaju fabriku, ali nemaju vodu

Zbog pucanja cijevi na trasi glavne potisne mreže kojom se grad snabdijeva vodom iz Fabrike u Plazuljama, Brčko je od jutros bilo bez vode.

Bosna i Hercegovina 15.06.2015 | 20:41
Brčaci imaju fabriku, ali nemaju vodu

Brčanski apsurd traje pet godina: grad ima Fabreiku vode a građani i po desetak puta godišnje ostanu bez vode: tako je i od jutros jer je pukla ko zna koja po redu cijev glavne potisne mreže stare 35 godina.

Građani su ponovo u redovima na javnim česmama.

Danas se ponovo kopalo u dvorištu Mile Blažića. Kao i komšije uz i niz trasu ogorčen je zbog ignoranstog odnosa prema zahtjevima za urednu sanaciju i naknadu šteta, a u Komunalnom tvrde – trasa je na društvenom zemljištu.

U aprilu je JP Komunalno Brčko dobilo posao na izgradnji novog glavnog cjevovoda vrijedan 2,8 miliona maraka, a početak radova je bio najavljen za maj.

I opet apsurd: početak tih radova kasni, objašnjavaju nadležni, jer nema dogovora o izboru nadzornog organa.

Tako Brčaci i šesto ljeto dočekuju plaćajući rate kredita za skupu Fabriku vode, visoke račune za njenu potrošnju i s neizvjesnošću – koliko će još ljetnjih i jesenjih dana u redove na javne česme.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Niks

15.06.2015 19:08

I evo do 21,00 još nije voda došla u sistem, pa zamislite stanovnike Brčkog koji dođu sa posla umorni ni okupati se ne mogu ppo ovakvoj vrućini!!! Strašno

ODGOVORITE
Name

Ja

15.06.2015 19:09

Sami božiji lopovluk

ODGOVORITE
Name

brcak

15.06.2015 19:17

Nigdje vise lopovluka nema nego u Komunalnom svoj svoga uvukao zaposlio,a znaju naci dva advokata da im dugove naplacaju putem suda advokat musliman protiv Srba a Srbin advokat dere muslimane,

ODGOVORITE