Kopa Amerika: Urusi dobili Jamajku, Gaučosi samo remi s Paragvajem!

Fudbaleri Urugvaja pobedili su Jamajku minimalnim rezultatom u prvom meču na Kopa Amerika. Fudbaleri Argentine odigrali su nerešno 2:2 protiv reprezentacije Paragvaja na startu B grupe na Kopa Amerika.

Fudbal 14.06.2015 | 13:20
Kopa Amerika: Urusi dobili Jamajku, Gaučosi samo remi s Paragvajem!

Pobedu svojoj ekipi doneo je Kristijan Rodriges u 52. minutu.

Posle slobodnog udarca koji je izveden iz skraćenog kornera Himenes je visoko skočio i loptu spustio glavom, do nje je najbrže stigao Rodriges i zatresao mrežu Jamajke. Dve ekipe odigrale su izjednačen meč, a Urugvaj je iskoristio jedan od dva udarca u okvir gola kako bi upisao sva tri boda.

U narednom kolu Urugvaj će se sastati sa Argentinom, a Jamajka sa Paragvajem.

Podsetimo, Edinson Kavani je pred ovaj meč napravio je lapsus govoreći o selekciji Jamajke kao o afričkoj reprezentaciji, ali se vrlo brzo izvinio Jamajčanima.

"Biće teško, kao i protiv svake afričke reprezentacije", kazao je Kavani, ali se potom izvinio preko društvene mreže Tviter.

Nakon što je Urugvaj dobio Jamajku sa minimalnih 1:0, drugi favorit je ispustio trijumf u poslednjem minutu.

Poveli su "gaučosi" preko Serhija Aguera u 29. minutu nakon velike greške u odbrani Paragvaja, da bi Mesi iz penala sedam minuta kasnije povisio na 2:0.

Zaostatak je prepolovio iskusni Nelson Valdez sjajnim šutem sa distance, a za podelu plena pobrinuo se Barios u samoj završnici utakmice preciznim udarcem u donji levi ugao.

Komentari / 0

Ostavite komentar