SDS: Hitno zustaviti poskupljenja struje

GO SDS skreće pažnju građanima Republike Srpske na rušilački karakter politike vladajuće koalicije na čelu sa SNSD- Milorad Dodik koja svaki dan vuče Srpsku u sve dublju krizu. Zbog svoje nesposobnosti, vlast koja je skupštinsku većinu dobila sramnom kupovinom glasova u NSRS, rješenje problema u Republici Srpskoj vidi isključivo kroz nova zaduživanja i zahvatanja iz džepova ionako osiromašenih građana.

Republika Srpska 13.06.2015 | 15:57
SDS: Hitno zustaviti poskupljenja struje

Od aktuelne vlasti zahtijevamo da odmah poništi odluku o povećanju cijene struje, a da rješenje traži u racionalizaciji poslovanja Elektroprivrede i zaustavljanja više-milionske krađe koja se dešava u tom javnom sistemu koji vladajuća stranka koristi kao svoj privatni resurs.

Nova vlada RS koja bi bila formirana bez SNSD-Milorad Dodik je jedina šansa da izbjegnemo dužničko ropstvo naše djece koja treba da vraćaju kredite koje je aktuelna vlast stavila u svoje džepove i potrošila na kupovanje izbora. Zato pozivamo sve političke faktore koji žele da omoguće budućim generacijama dostojanstven život u RS, da se pridruže obaranju aktuelne skupštinske većine i na taj način pokažu svoj patriotizam. Podjednaku odgovornost za ovakvo teško stanje u RS snose i sve stranke koje održavaju ovu skupštinsku većinu, a kojima je jedini cilj da pokupe mrvice koje ostanu iza pljačkaškog pohoda SNSD-a.

GO SDS najoštrije osuđuje uređivačku politiku Javnog servisa RTRS koja je Javni servis pretvorila u fabriku laži propagandnog tima SNSD-a na čelu sa bivšim šefom kabineta Predsjednika RS, a sve pod budnim okom njegovog savjetnika za medije. Strahovlada i gebelsovska propaganda je današnji način rada RTRS-a i to će ostati najsramotniji dio istorije Javnog servisa RS koji je dao veliki doprinos stvaranju Republike Srpske.

GO SDS je zabrinut stanjem u Elektroprivredi RS. Umjesto da bude glavni motor razvoja, nju eksploatiše vladajuća struktura kao da se radi o privatnom resursu. Elektroprivreda mora doživjeti temeljnu transformaciju i reformu kako bi radila u funkciji građana čije je vlasništvo, a ne u funkciji jedne političke stranke.

Pozivamo istražne organe da spriječe pljačkanje javnog dobra Elektroprivrede RS koje se odvija pod patronatom i kontrolom tzv. ''energetskog'' lobija SNSD-a.

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Srbin

13.06.2015 14:08

Pa smjenjujte ih i gonite u zatvor!

ODGOVORITE
Name

Igor

13.06.2015 14:44

Nece ici bez kuke i motike ...

Name

xxx

13.06.2015 15:49

Mislim da neće biti dovoljno mjesta u zatvoru...toliko je ova vlast ogrezla u kriminalu da ce biti teško naći mjesto...trebalo bi odmah krenuti sa rezervacijom mjesta u KPD Zenica...vidite,ovi što lajkuju negativno,sigurno razmišljaju o takvom smještaju

Name

Bl

13.06.2015 14:13

SAMO UZMITE I VIDITE KOLIKO MALE RACUNE ZA STRUJU PLACAJU TRZNI CENTRI TJ MOZDA 10 % OD STVARNE POTROSNJE A OSTALO IDE U DZEP SEFOVA IZ EL I POLITICARA KOJI SU IM DALI TO MJESTO PA DOKLE OVO OVAKO SVE KLETI KRIMINAL

ODGOVORITE
Name

xxl

13.06.2015 14:29

Ako dopustimo da struja poskupi onda smo stvarno ... Dakle na ulicu i riješiti to za jedan dan.

ODGOVORITE
Name

Sime

13.06.2015 14:43

POCNITE DA RADITE NA SPRECAVANJU UNISTENJA OVOG NARODA ....

ODGOVORITE
Name

POSAVAC

13.06.2015 15:02

SNSD NACIJA I OVO POSKUPLJENJE MOZE PLATITI BEZ PROBLEMA.TATE MAME SINOVI I KCERI RADE ,NORMALNO, ZNA SE U KOJIM FIRMAMA.ZAR IMA JOS NARODA U R.S. OSIM NJIH.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

13.06.2015 15:51

PITAM SE KO JE TAJ KOJI MOŽE ZAUSTAVITI "KOLA KOJA VELIKOM BRZINOM NEKONTROLISANO JURE NIZ BRDO" I ODGOVARAM, SAMO DOBAR KAMEN ILI VEĆA STIJENA... ALI KOLA ĆE SE RAZBITI... TO NAS DEFINITIVNO OČEKUJE... ZATO MOLIM CIJELU OPOZICIJU DA SE PROBUDI I KONAČNO KRENE U AKCIJU - POČNITE DA KOČITE... PRESTANITE SAMO PRIČATI, VI SE BAVITE POLITIKOM A NE JA, JA SAM SAMO OBIČNI GASTARBAJTER !!! ... I MENE NE PLAĆAJU DA SE BAVIM POLITIKOM...URADITE VEĆ JEDNOM NEŠTO - BILO STA STO ĆE IMATI EFEKTA DA SE SMANJI BRZINA PROPADANJA NARODA I REPUBLIKE...

ODGOVORITE
Name

sta se ceka

13.06.2015 16:14

Imate vecinu...Mico Micic premijer....zaustavljajte to.

ODGOVORITE
Name

momir, gradiška

13.06.2015 16:27

DOSADILA MI JE POZICIJA, A OVI IZ OPOZICIJE SAMO BALJEZGAJU, JADAN JE OVAJ NAROD SA JEDNIM, A I SA DRUGIM, NI SA JEDNIM NEMA NAPRETKA NITI BAREM NEKAKVE BUDUĆNOSTI NA OVIM PODRUČJIMA

ODGOVORITE
Name

Super hik

13.06.2015 17:25

Dabogda struja bila 100 KM po kilovatu.Treba nama sve uzet, kakvi smo.

ODGOVORITE
Name

Redovan platiša

13.06.2015 18:20

Redovno plaćam račune ZP Elektrokrajina. Uz redovan račun na istom stoji stavka NAKNADA po tom istom računu koja ugl. iznosi 0ko 0,80 KM i uvijek je različita zavisno 0d visine računa. Može li neko da objasni šta predtstavlja ta dodatna naknada pored toga što još dodatno plaćamo naknadu za obnovljive izvore elek. energije? Pola marke, po pola marke od nas sviju skupi se. Legalna pljačka naroda?

ODGOVORITE
Name

kalnovcnin

13.06.2015 18:43

Valja pokriti troskove planirane centrle u Kalinoviku. 25 miliona potroseno a centrle nema pa nema. Pozivam bn televiziju da ipita koncesiju HE Ulog kod Kalinovika .

ODGOVORITE
Name

Struja

13.06.2015 19:59

Narode, da li znate da svaki zaposleni u Elektrokrajini ima godisnji bonus za potrosnju struje. Oni koji tek pocnu 600-700 KM, a oni s duzim stazom i visim pozicijama malo vise! A radi se o akcionarskom drustvu u kojemu akcionari ne znaju da im uprava na ovaj nacin umanjuje dobit! Eto, jos jedan razlog za poskupljenje!

ODGOVORITE