Abramovič kupuje banku u Srbiji?

Ruski milijarder Roman Abramovič želi da kupi kragujevačku KBM banku za tri miliona evra, pišu beogradski mediji, pozivajući se na više izvora iz bankarskih krugova.

Srbija 11.06.2015 | 11:01
 Abramovič kupuje banku u Srbiji?

Vlasnik kragujevačke banke - Nova kreditna banka iz Maribora, pregovarala je sa Abramovičem o prodaji 89, 53 odsto kapitala KBM banke.

Sa ruskim oligarhom Slovenci su dogovorili i cenu od tri miliona evra.

Abramovič o kupovini banke u Srbiji pregovara, navodno, preko svog londonskog investicionog fonda Milhaus Kapital koji je osnovao 2001.

U slovenačkoj Novoj kreditnoj banci potvrdili su da je prodaja njihove banke u Kragujevcu u toku i napomenuli su da zbog toga ne mogu da kometarisu detalje postupka.

U Narodnoj banci Srbije zasad ne znaju ništa o kupovini kragujevačke banke.

Za kupovinu, to jest sticanje vlasništva u KBM banci a.d. Kragujevac, NBS se zvanično nije obratila nijedna kompanija - navedeno je odgovoru NBS.

KBM banka ima 24 ekspoziture.

Na kraju 2013. banka je zauzimala 0,5 odsto tržišta u Srbiji i zapošljavala 366 ljudi. Tada je godinu završila sa gubitkom od 734 miliona dinara.

Nova kreditna banka iz Maribora postala je njen većinski vlasnik 2010.

Prošle godine ova banka je pala na dubinskom preispitivanju finansijskog stanja banaka u Evropi, nakon čega su i počele da se pojavljuju informacije da banka želi da proda sve što može.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

istinu govoreci

11.06.2015 12:17

Drzava je na rasprodaji zbog kolapsa sistema. To se nikad ne desava njezno.

ODGOVORITE
Name

drina

11.06.2015 22:31

Jaka li je ta banka koja kosta tri miliona eura.