Eksplozija u Beogradu, više povrijeđenih

Jedna osoba je teško povređena, a jedna lakše u snažnoj eksploziji koja je odjeknula oko 15:30h na Banovom brdu u Kirovljevoj ulici.

Srbija 10.06.2015 | 16:13
Eksplozija u Beogradu, više povrijeđenih

Za život se bori vozač terenca BMW X6 koji je usled siline eksplozije doslovno izbačen iz potpuno raznetog automobila, prenosi Kurir.

Prema informacijama do kojih je došao B92, vozač je nakon detonacije u teškom stanju prebačen na VMA na odeljenje reanimacije. 

Do izuzetno snažne eksplozije je došlo kod picerije "Belisima", u čijoj su blizini i autobuska stanica i nekoliko radnji. Prema poslednjim informacijama, lakše povrede je zadobio jedan slučajni prolaznik.

Do eksplozije je došlo nakon što je čovek koji je sedeo u obližnjem lokalu ušao u svoj automobil, napravio polukružno skretanje i krenuo u pravcu ka gradu.

Međutim, on je ubrzo ispao ili iskočio iz vozila u pokretu, posle čega se čula detonacija, a zapaljeni automobil je zatim udario u dva parkirana vozila.

Iako su se pojavile nezvanične informacije da je jedna osoba podlegla povredama, nema potvrde te informacije i iz VMA je saopšteno da je muškarac star 46 godina primljen u teškom stanju.

Pretpostavlja se da je pitanju podmetnut eksploziv, ali u policiji još ne mogu da potvrde uzrok eksplozije i kao jedna od mogućnosti se navodi eksplozija plinske boce.

Kako javlja reporter B92, ceo kraj je ograđen policijskom trakom, a policajci iza nje ne puštaju ni stanare okolnih zgrada.

Saobraćaj trenutno ne funkcioniše, vatrogasci su ugasili požar, a policija vrši uviđaj.

Kako su nam rekli neki od građana, koji su se u velikom broju okupili u Kirovljevoj ulici, eksplozija je bila izuzetno snažna i to je glavni utisak očevidaca.

Saobraćaj neće funkcionisati u ovom delu Banovog brda dok policija ne završi uviđaj.

U gašenju požara učestvovalo je pet vatrogasnih vozila i 19 vatrogasaca.

Izvor: B92/Kurir

 

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

loli

10.06.2015 14:37

Gudra....Mafijaska posla cim je X 6.

ODGOVORITE
Name

_

10.06.2015 14:58

Garant neki siromah. Koji nikom nije bio dužan.

ODGOVORITE
Name

drina

10.06.2015 18:03

Terorista.

Name

Ibro

10.06.2015 18:46

Pretpostavljam da je od ranije bio poznat policiji.

Name

bg

10.06.2015 18:12

Kakva crna eksplozija? klasican primer mafijaskog terorizma u pol bela dana !!!

ODGOVORITE