Vlada Stošić: Bolje u Betis, nego u Zvezdu!

Andaluzija lepša od Beograda – Vlada Stošić se vraća u Betis! Mediji u Sevilji pišu da će bivši sportski direktor opet preuzeti brigu o selekcije šestog najpopularnijeg kluba u Španiji.

Fudbal 11.06.2015 | 12:40
Vlada Stošić: Bolje u Betis, nego u Zvezdu!

Prvi cilj je ispunjen – Betis se sledeće sezone vraća u Primeru. Sada sa namerom da se tamo i zadrži što podrazumeva i formiranje kvalitetnijeg sastava od onog koji se prošetao kroz Segundu. Težak zadatak po svemu sudeći biće poveren Vladi Stošiću, koji je funkciju sportskog direktora zeleno-belog kluba već obavljao od 2010. do decembra 2013. godine.

Iste one u kojoj je Betis izgubio prvoligaški status zbog čega su pomešana i osećanja navijača kluba iz Sevilje. Pamti se to ispadanje u Segundu, ali se pamti i ranija promocija u elitu već posle prve Stošićeve epizode u kancelariji kluba sa stadiona "Benito Viljamarin", te mesto u sredini tabele u sezoni 2011/2012 i plasman u Ligu Evrope u takmičarskom ciklusu 2012/2013.

Taj uspeh međutim nije nadograđen u narednom prelaznom roku, publika je okrenula leđa Stošiću, pa je rastanak bio neminovan. Prema informacija Radio Sevilje ipak ponovo će biti uspostavljena, a Stošić bi, navode dalje mediji na Pirinejima, trebalo da se pozabavi pre svega interesantnim igračima iz inostranstva pošto Betis posle ere u Segundi baš i ne može da se pohvali razvijenom skauting mrežom. Ovaj put će mu biti možda i teže nego u prvom mandatu na "Viljamarinu". Navijači će mu naime pažljivo pratiti svaki korak, jer mu još nisu zaboravili neke "promašaje" poput Brajana Rodrigeza, Đoana Verdua, Giljerma Saru, pa i Duška Tošića, koji se nije najbolje snašao u Sevilji.

Podsetimo, Stošić se do pre dve nedelje pominjao i kao novi sportski direktor Crvene zvezde, ali je njegova supruga odbila da se iz Sevilje preseli u Beograd.

Komentari / 0

Ostavite komentar