Posjete najviših vjerskih poglavara nose poruku mira

Posjete najviših vjerskih poglavara BiH uvijek su posjete sa porukama mira, tolerancije i suživota, izjavio je Dragan Čavić, predsjednik Narodnog demokratskog pokreta, u Banjaluci.

Republika Srpska 07.06.2015 | 13:06
Posjete najviših vjerskih poglavara nose poruku mira

On je podsjetio da je jučerašnja posjeta pape Franje treća po redu posjeta poglavara Rimokatoličke crkve u BiH.

"Prilikom jedne od tih posjeta bio sam predsjednik Republike Srpske i dobro znam su to posjete sa porukama mira, jer je ovo zemlja u kojoj je skoro bio rat, te se vrlo često dešava da tu toleranciju i suživot narušavaju neodgovornosti pojedinaca i ekstremizam svih vrsta", rekao je Čavić.

On je istakao da ga takve poruke raduju.

"Hoću da se nadam i želim da svi u BiH prihvate to kao poruku koju treba poštovati, jer je to poruka jednog od najvećih svjetskih autoriteta", rekao je Čavić.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Русија

07.06.2015 11:59

Kакав црни папа и мир ????

ODGOVORITE
Name

zanimljivo

08.06.2015 06:04

Prije Pape je sletio mali avioncic i iz njega izasao veliki Baja,sjede u audi od 200 kila maraka i ode. Poslije dosao kolega mu i drug Covic ista stvar. Poslije je sletio neki veliki avion i iz njega izasao nekakav cica u skromnom al svecanom bijelom odijelu i sjede u Ford Fokus od desetak hiljada maraka vrijednosti. Njegova crkva ima al se on poistovijetio sa narodom i iako vecina krscana bar u zapadnoj Evropi zivi dobro on se iako moze nicim nije izdigao iznad obicnog covjeka. S druge strane ljudi kod nas sanjaju dan kad ce da vide nekog politicara visokog ranga u jednom tako skromnom izdanju pa da imaju nadu da je neko u stanju da se s njima poistovijeti.

ODGOVORITE