RG: Vavrinka - Conga 3:1, reakcije...

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka rekao je posle plasmana u finale Rolan Garosa da je svestan da kada igra svoj tenis može svakoga da pobedi. Francuski teniser Žo-Vilfrid Conga rekao je da je razočaran posle poraza od Stanislasa Vavrinke iz Švajcarske u polufinalu Rolan Garosa.

Tenis 06.06.2015 | 11:00
RG: Vavrinka - Conga 3:1, reakcije...

Vavrinka je u prvom polufinalu na drugom Gren slemu sezone slavio sa 6:3, 6:7, 7:6, 6:4 protiv miljenika domaće publike Žo-Vilfrida Conge. U nedelju će se za titulu boriti sa boljim iz duela Novaka Đokovića i Endija Marija, koji će nastaviti svoj meč u subotu, pošto je u petak uveče prekinut zbog oluje.

Pre samo godinu dana, posle osvajanja Australijan Opena, Vavrinka je eliminisan već u prvoj rundi, a sada je stigao do finala. Tu činjenicu Švajcarac je prokomentarisao na zanimljiv način.

“Teško je održati hladnu glavu svake nedelje. U tome je velika razlika između ‘velike četvorke’ (Đokovića, Federera, Marija i Nadala) u odnosu na ostale tenisere”, naglasio je Vavrinka.

Vavrinka je potom dublje analizirao razliku između prošle i ove sezone.

“Prošle sezone sam igrao odlično pre dolaska ovde. Verovao sam u svoju igru, ali nisam bio prisutan tokom prvog meča. Napravio sam toliko grešaka. Nisam mogao da nađem način, ne kako da odigram najbolje, već kako da pobedim. Sada je drugačije. Igrao sam odlično i pun samopouzdanja. Dugo sam igrao u Madridu, Rimu, Ženevi, kasno sam došao ovde. I drago mi je zbog toga, jer nisam razmišljao mnogo o Parizu, Rolan Garosu, igranju u pet setova. Na kraju, tu je i moja igra. Kada igram najbolje što mogu, znam da mogu da pobedim svakoga. Fokusiram se na svaki meč i igrao sam veoma dobro od početka takmičenja. Mnogo sam fokusiran na način kako igram, kako se mentalno borim sa pritiskom. Ipak, i dalje sam iznenađen i srećan kako sam igrao do sada”, naglasio je Vavrinka.

Vavrinka je u juniorskim danima osvojio Rolan Garos, a za finale u seniorskoj konkurenciji kaže da je nešto posebno.

“Finale Rolan Garosa je ostvarenje sna za mene. Ovo je turnir koji cenim. Osećam se kao kod kuće, iako francuski navijači, naravno, navijaju za svoje tenisere. To je turnir koji sam obožavao da gledam kao klinac, a i uvek sam voleo da igram na šljaci”, istakao je Vavrinka.

Švajcarac se potom osvrnuo na sam meč sa Congom, tokom kojeg su viđene 32 brejk lopte, a on je spasao 17.

“Veliko je iznenađenje videti toliko brejk šansi, ne samo njegovih, već i mojih. Ali, mislim da igrač koji je imao brejk loptu nije imao mnogo prilika da ih iskoristi. U tim trenucima smo obojica odlično servirali, na prvom poenu smo bili agresivni. Bio je ovo težak meč. Na primer, pri 5:5 u drugom setu imao sam mnogo šansi za brejk, ali je onda on sjajno servirao, vraćao mi je lopticu forhendom i ja nisam tu ništa mogao. Da je bilo drugačije, to bi promenilo meč”, naglasio je Vavrinka.

“Razočaran sam. Voleo bih da sam mogao da pobedim. Ali, dao sam sve od sebe i ne žalim. Trebalo je da iskoristim neke prilike, imao sam brejk šanse, ali sam ih propustio. Jednostavno, kada propustite tolike šanse, logično je da izgubite”, rekao je Conga.

Conga je naglasio da visoka temperatura u Parizu nije uticala na njega.

“Bilo je toplo, ali mi nije smetalo. Rival je bio taj koji mi je otežao život”, istakao je Conga.

Na pitanje šta bi bilo da je iskoristio jednu od šest brejk prilika koje je imao u trećem setu, Conga je rekao:

“Ne možemo da menjamo istoriju. Da sam osvojio treći set, možda bih i pobedio, a opet, možda bih i izgubio. U svakom slučaju, bio bi to potpuno drugačiji meč. Već sam rekao, imao sam svoje šanse, ali nisam bio pribran tada. Zato sam izgubio”.

Komentari / 0

Ostavite komentar