''Zmajevi'': Vjerujemo u sebe i dobićemo Izraelce!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je trening na stadionu Grbavica uoči predstojećeg kvalifikacionog susreta protiv reprezentacije Izraela.

Fudbal 07.06.2015 | 18:20
''Zmajevi'': Vjerujemo u sebe i dobićemo Izraelce!

Među igračima bh. državnog tima vladalo je odlično raspoloženje, što se moglo vidjeti i na treningu održanom na stadionu FK Željezičar.

„Šta nas očekuje? Svi znamo! Glupo bi bilo ponavljati šta želimo i šta očekujemo. Svi znamo o čemu se radi. Što se tiče zdravlja... bila je duga sezona, odigrao sam tu utakmicu protiv Napolija i bilo je sve OK i zdrav sam došao na pripreme“, kazao je Lulić.

Izrael je u prvom susretu između ove dvije ekipe bio znatno bolja ekipa. Tada je nedostajalo dosta igrača, a na klupi reprezentacije nalazi se novi selektor.

„Falilo nam je dosta igrača. To je bio jedini hendikep. Kad smo na okupu i kad smo zdravi možemo da igramo protiv svakog protivnika. Najbitnije je da se sada dobro pripremimo, a Izraela se nismo uplašili“, kazao je Lulić.

Povratnik u redove državnog tima Ermin Zec vjeruje da BiH može slaviti protiv Izraela.

„Drago mi je da sam pred ovu važnu utakmicu tu i vjerujem da ćemo na kraju da pobijedimo. Imamo dobre šanse i vjerujemo u ovu ekipu i mislim da neće biti problema“, kazao je Zec.

Čuvar mreže bh. tima Asmir Begović kaže da je raspoloženje među igračima dobro i da svi jedva čekaju susret protiv Izraela.

“Svi se radujemo toj utakmici protiv Izraela, koja će za nas biti veliki test", kazao je Begović, koji se osvrnuo i na svoju situaciju u Stokeu gdje je nekoliko utakmica odgledao s klupe, a sve zbog toga što nije želio produžiti ugovor.

“Ta situacija me nije pogodila. Ja to razumijem. Takav je fudbal, takav je biznis. Sezonu smo odlično završili. Što je bilo bilo je. Uglavnom se fino osjećam uoči ove utakmice”, dodao je Begović.

Medijima se obratio i pomoćni trener Dragan Perić koji je kazao kako Gojko Cimirot i Zukanović neće biti na raspolaganju zbog povrede.

“Ostalo je sve dobro. Reprezentativci su puni samopouzdanja. Puni vjere u sebe. Raspoloženje je odlično. Svi rade punim angažmanom i ako se ovako nastavi smatram da nećemo imati nikakvih problema”, kazao je Perić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

07.06.2015 16:32

Srećno!

ODGOVORITE
Name

deki

07.06.2015 17:31

Kad igraju, večeras ili sutra?

ODGOVORITE