Apel FS BiH: "Navijači, protiv Izraela pokažite da volite BiH"!

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine za utakmicu "visokog rizika" protiv Izraela štampao je poseban letak koji će biti podijeljen navijačima koji 12. juna dođu na stadion "Bilino polje" u Zenici.

Fudbal 06.06.2015 | 21:40
Apel FS BiH: "Navijači, protiv Izraela pokažite da volite BiH"!

Na letku će biti uputstva za primjereno ponašanje navijača u jednom od najvažnijih mečeva Grupe B u kvalifikacijama za EURO 2016, koje će osiguravati sve bezbjednosne agencije u BiH.

"Pred reprezentacijom BiH, našim 'zmajevima', nalazi se još jedna značajna utakmica. Susret sa reprezentacijom Izraela nije samo važan zbog tri boda koja nas mogu približiti Evropskom prvenstvu; to je i test našeg domaćinstva, ispit na kojem trebamo dokazati kako smo sposobni pobjedu ostvariti u poštenom nadmetanju i isključivo na zelenom terenu. Pomozite nam da zajedno dođemo do tog cilja. Fer i sportskim ponašanjem budite još jednom 12 igrač 'zmajeva'. Pokažimo sportskoj svjetskoj javnosti da BiH može biti svakome dobar domaćin i da su pobjede koje su do sada ostvarili naši reprezentativci prevashodno rezultat njihovog znanja, motivacije i zajedništva", pisaće u letku koji će biti podijeljen navijačima, u kojem se još navodi:

"Neka 'Bilino polje' na utakmici sa Izraelom bude uljepšano simbolima i bojama Bosne i Hercegovine. Neka se sa tribina čuje pjesma i slogani kojima ćemo pokazati da volimo našu domovinu i naše 'zmajeve', ali i da poštujemo sportske protivnike. Pomozite nam da utakmica sa Izraelom bude upamćena kao veličanstveni sportski događaj. Ne dozvolite da bilo kojim gestom bacimo mrlju na našu reprezentaciju i našu državu. Navijajmo za BiH grlom, dlanovima, srcem, ponosno i dostojanstveno! Uz Vašu bezrezervnu podršku put do pobjede će biti kraći i lakši! Utakmica sa Izraelom nije samo nadmetanje za tri boda, to je borba i za naš sportski ugled. Pokažimo svjetskoj javnosti da volimo naše 'zmajeve', da volimo našu BiH da je to jedino zbog čega ćemo 12. juna zajedno biti na 'Bilinom polju'".

Utakmica šestog kola kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Izraela igra se 12. juna od 20.45 sati u Zenici. Nakon pet kola na tabeli Grupe B vodi Belgija sa 11 bodova, koliko ima i Vels. Treći je Izrael sa devet, Kipar ima šest, BiH pet, a Andora je bez bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar