Vranješ ima tetovažu RS! Izgleda da je to problem ''nekima''!

Banjalučanin Ognjen Vranješ stigao je na okupljanje reprezentativaca Bosne i Hercegovine u Sarajevo s novom tetovažom koja podsjeća na granice Republike Srpske!

Fudbal 05.06.2015 | 12:20
Vranješ ima tetovažu RS! Izgleda da je to problem ''nekima''!

Nova tetovaža defanzivca "zmajeva" i turskog Gacijantepspora, koji na bicepsu ima ucrtane granice entiteta RS ili nešto što jako liči na to, izazvala je različite reakcije na društvenim mrežama.

Od najrigidnijih koji traže da se "Vranješ odstrani iz selekcije BiH", do onih koji otvoreno brane nekadašnjeg fudbalera Borca iz Banjaluke i njegovo pravo "da na svom tijelu napiše ono što piše i u Ustavu BiH".

Ima i onih koji u svemu vide priliku za dobru šalu, pa predlažu Vranješu da na drugoj ruci "istetovira granice Federacije BiH".

Inače, mlađi Vranješ će po prvi put nastupiti zajedno sa svojim rođenim bratom Stojanom kojeg je selektor BiH Mehmed Baždarević takođe uvrstio među "zmajeve".

Vjerovatnu ključnu utakmicu za ostanak u trci za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, BiH igra 12. juna u Zenici protiv Izraela.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Игор

04.06.2015 14:27

Чекам сдс-овске ботове да оптуже Врањеша за сепаратизам и рушење "Домовине" а све у корист "криминалца из Лакташа" и његовог газде Путина.

ODGOVORITE
Name

slavuj

04.06.2015 20:23

Koliko vidim istetovirao je Distrikt Brčko i RS, pitanje je zašto je preskočio FBiH, ako mu je bila skupa tetovaža mogao je ubaciti barem jedan od 10 kantona.

ODGOVORITE
Name

Bill

04.06.2015 22:31

Je li mu neugodno igrati pored srebrenicana? Brand "bosanac" i ono sto to predstavlja ne ide niti u bilo cemu sa brendom "republike srpske". Mislim da sto je gradio karijeru na temelju bosanstva je zavrsio. Sad nek nekome drugom prodaje muda pod bubrege.

ODGOVORITE
Name

re bill

05.06.2015 21:24

Sto bi mu smetalo da igra pred Srebrencanima mislis da je istetovirao el bagdadija da bi bilo lakse srebrencanima,pozivate se na demokratiju a zivite u osmanlijskom stilu jer nije po volji odmah osudjujete momak nek tetovira sta hoce to je njegovo pravo

Name

Stolac BiH

05.06.2015 07:42

Ljudi moraju da budu svjesni da jos uvijek ovakve stvari bude nemile osjecaje kod naroda. Licno nemam nista protiv njegove tetovaze, to je njegov licni izbor. Samo je morao biti svjestan da ce njegov potez da izazove velike reakcije kod jednog djela navijaca. Sam sebi pravi problem u svojoj karijeri. Ogi, je fighter, igra srcem za reprezentaciju, to je pokazao vise puta do sada. Nazalost ova glupost ce kostati samo njega, od omiljenog igraca postat ce omrzen! Rezumijem da je tesko razumiti gnjev pojedini navijaca ali recimo 11 juli bi trebao da objasni bar djelic toga. Nadam se da ce Ogi izaci u javnost i stati iza djela sto je uradio, da smiri tenzije posto je u interesu i njemu a i citavoj BiH da se situacija smiri. RS je dio BiH i nije problem, ali ipak prezentujes citavu drzavu i to bode oci. Na njegove vjerske tetovaze nikada niko nije rekao losu rijec,,,ali prestavljati ideju podjele drzave za koju igras ipak ostavlja mnogo pitanja!!!

ODGOVORITE
Name

ZZ

05.06.2015 10:24

Momak rodjen u mrznji,nista cudno.To ce samo njemu smetati.

ODGOVORITE
Name

daidza

05.06.2015 10:25

Ocekujemo da se Bosic i Tadic ograde od ovog primitivca, eto ga Dodiku pa neka srbuju zajedno.

ODGOVORITE
Name

gost

05.06.2015 19:09

jedino dobro na ovoj tetovaži što se može popraviti dodavanjem drugog dijela države ili da ode u još veću krajnost da doda na ovo kartu Srbije vidjećemo šta će biti

ODGOVORITE