Miha nije naučio poslovicu: Ispeci, pa reci!

Italijani ga podsetili kako je pričao da nikada neće trenirati Milan! Mediji na Apeninima izvadili iz arhive izjave srpskog stručnjaka koje bi mogle da ga koštaju posla na San Siru.

Fudbal 03.06.2015 | 22:20
Miha nije naučio poslovicu: Ispeci, pa reci!

Od dana kada je napustio kormilo reprezentacije Srbije trenerska karijera Siniše Mihajlovića ide uzlaznom linijom. Sjajni rezultati sa Sampdorijom katapultirali su ga u društvo najcenjenijih stručnjaka na Apeninskom poluostrvu. Nekadašnji as Crvene zvezde na stolu ima ponudu Napolija, ali se i dalje razmišlja...

Sasvim normalan rezon ako se zna da posle odustajanja Karla Ančelotija, Mihajlović važi za jednog od najozbiljnijih kandidata za novog trenera Milana. Reklo bi se da Mihi u ovom trenutku nedostaje samo još jedan korak kako bi seo na klupu Rosonera.

Ali taj jedan korak mogao bi da bude težak. Posebno, jer su italijanski mediji podsetili na izjavu Mihajlovića da kao istaknuti član Intera nikada ne bi trenirao Milan.
„Iz poštovanja prema navijačima Intera nikada ne bih mogao da treniram Milan. Kao što nikada ne bih mogao da treniram Đenovu i Palermo, gradske rivale ekipa u kojima sam radio“, rekao je 2010.godine Mihajlović.

U oktobru 2014.godine bombarder iz Borova Sela je bio još eksplicitniji.
„Kao trener sam ostvario dva sna. Trenirao sam Srbiju, zemlju koju pripadam, a sada i Sampdoriju. Ostaje mi još da se ostvarim kao trener u Interu i Laciju“, poručio je tada tempramentni Srbin.

Međutim, u martu 2015.godine više nije bio tako radikalan. Kao da je u intervjuu za Gazeto delo Sport pripremao teren za eveutalni dolazak na San Siro.
„Kao trener uvek biram klupski projekat. Želim da budem okružen ljudima koji želi isto što i ja, koji isto razmišljaju. Bitno je da osećate pripadnost tom klubu, ali kao trener morate da se ponekad ponašate racionalno. Ako me Milan bude zvao? Moja pravila važe za sve klubove“, rekao je Mihajlović.

Komentari / 0

Ostavite komentar