RG analiza - DOMINACIJA: Novakov dan na Rafin rođendan!

I Pariz mu je uzeo – "Broj 1" deklasirao je Nadala na mestu gde je Španac osvojio devet gren slem turnira!

Tenis 03.06.2015 | 23:00
RG analiza - DOMINACIJA: Novakov dan na Rafin rođendan!

Bilo je vreme!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, posle šest poraza od Rafaela Nadala na Rolan Garosu, od čega dva u finalima, odigrao je meč za anale i teniski ponizio "Kralja šljake" na stadionu na kojem je devet puta u istoriji viđen isti epilog – Rafin trijumf!

Toga neće biti ove godine, tek drugi put u istoriji.

Posle Robina Soderlinga 2009. godine, Đoković je postao prvi teniser koji je uspeo da pobedi Nadala na "Filip Šatrijeu". Ali, kako da ga pobedi – 7:5, 6:3, 6:1.

Nadal je i ranije imao teških poraza, Đoković je i ranije pravio velike uspehe i pobeđivao rivale ubedljivo, ali ako se uzmu u obzir sve okolnosti – možda nije preterano reći da je ovo najteži poraz Španca u karijeri, koji mu je najveći rival naneo na... 29. rođendan.

Bravo, majstore! A, sada u istom stilu do titule, do velikog gren slema (Rolan Garosa, Vimbldona, US Opena i Australijan Opena), do mesta među teniskim besmrtnicima kakvih je samo sedmorica: Fred Peri, Don Badž, Rod Lejver, Roj Emerson, Andre Agasi, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Vreme je!

Teško da je ikada, a Rolan Garos postoji 125 godina, neki meč četvrfinala izazvao veću pažnju svetske javnosti. I to nije slučajno!

Već u tom rangu takmičenja na Otvorenom prvenstvu Francuske i jedinom gren slemu na zemljanoj podlozi, sastali su se ubedljivo najtrofejniji teniser na šljaci, devetostruki i aktuelni osvajač Rolan Garosa, Rafael Nadal i ubedljivo najtrofejniji teniser na svetu u poslednje četiri godine, najdominantniji igrač na Turu trenutno, "Broj 1", Novak Đoković.

Malo ćemo se našaliti, prvi put u 125 godina, organizatori Rolan Garosa zakazali su muško finale za – sredu! Jer, ovo zaista jeste bilo finale pre finala, ali i ujedno pobeda koju je Novak verovatno najmanje burno proslavio u poređenju sa prethodnih 20 protiv Nadala na svim meridijanima.

Svestan da je ovo, na kraju, ipak bilo samo četvrtfinale i da ova pobeda neće imati pravu težinu ukoliko ne bude završena podizanjem 14,5 kilograma teškog trofeja simboličnog imena "Kup musketara", Đoković je samo podigao ruke u vis, pogledao ka boksu, pohvalio Rafu i otišao na odmor.

Posao ga čeka!

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Лија

04.06.2015 06:57

Срећан рођендан Рафа.

ODGOVORITE