Nebo će u budućnosti izgledati ovako!

Zamislite da sa prozora možete da posmatrate Crnu rupu, Mlečni put ili neku zvezdanu galaksiju. Ruska svemirska agencija otkriva kako bi to izgledalo.

Svijet 02.06.2015 | 20:45
Nebo će u budućnosti izgledati ovako!

Nevrovatan video snimak koji je napravila ruska svemirska agencija, Roskosmos, prikazuje kako bi nebo izgledalo da se pojedini objekti iz svemira nalaze bliže Zemlji.

Svemirska agencija za potrebe snimka izabrala je nekoliko lokacija i ubacila animacije koje se kreću po nebu. Prikazali su kako bi izgledala  galaksija Andromeda izbliza.

Takođe, prema proračunima ove svemirske agencije za oko 5 milijardi godina Andromeda će stvarno biti uočljiva sa zemlje. Ovaj trenutak će se dogoditi kada se mlečni put sudari sa Andromedom.

Na videu je prikazano kako bi sa Zemlje izgledala planetarna maglina u sazvežđu Lira, Mesje 57, koja se nalazi u Mesjeovom katalogu objekata dubokog neba.

Takođe, ova svemirska agencija otkrila je kako bi sa Zemlje izgledale druge planete. Pogledajte!

Izvor: Srbija danas

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zastrasujuce

02.06.2015 19:14

Ali lako moguce ako SAD nastavi s mega eksplozijama koje pokrecu zemljotrese i erupcije. Prvo sam mislila gledajuci animaciju koliko smo mali, a potom me uhvatio strah da ce Zemlje nestati.

ODGOVORITE
Name

Crni

03.06.2015 04:45

Svemirska agencija samo lupeta bez veze I ulaže tolike pare u to bolje da taj Novac usmjere protiv teških bolesti nego da bacaju niz vodu

ODGOVORITE